Volgers

Volgers

zondag 7 januari 2018

droom

Wat een akelige droom had ik vannacht. Het duurde wel even, voor ik wakker genoeg was om het bijbehorende rotgevoel los te laten. Het leek zo echt.
In de droom moesten we o.a. verhuizen. Ik vond het vreselijk om huis en alle bekenden uit de buurt achter te laten. "Dat wil ik niet"zei ik steeds.Het omgekeerde gevoel kwam na het wakker worden. Ik was gewoon dankbaar om naar beneden te lopen in eigen huis. In de keuken een om me heen kronkelende hond te aaien. De schemerlampjes aan te doen en de kachel hoog te zetten.
De koude wind waaide de restanten van de droom weg. Ik kwam maar één meneer tegen op mijn fietsrondje. Het is wonderlijk, de één groet terug, de ander niet .Deze meneer keek alleen naar de grond. Hij had ook geen uitstraling, waar Merle op gaat blaffen.Op  nieuwjaarsochtend  heel vroeg riep een wildvreemde mevrouw heel vrolijk "De beste wensen voor dit nieuwe jaar". Zoiets vind ik leuk.
Eenmaal thuis kreeg Merle eten en maakte ik ontbijt. Kaarsjes aan en in alle stilte bij de kachel zitten.
Ik was helemaal tevreden met waar ik in het echte leven was.

4 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig gevoel en mooi verwoord! Fijne dag verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je je rust weer gevonden hebt. Je hebt het mooi omschreven ,
    Nog een prettige zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een akelige droom , ik heb die ook weleens, zou dat met ouder worden te maken hebben ? Op zich wil ik wel naar een kleiner huisje maar oei als ik erover nadenk slaat de schrik me om het hart....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thank you for sharing valuable information nice post,I enjoyed reading this post.

    หนังสยองขวัญ

    BeantwoordenVerwijderen