Volgers

Volgers

zondag 25 juni 2017

boeken

 
 
Weer las ik ergens over een boek en reserveerde het. "het boek van vreugde". Een verslag van de ontmoeting en dagen lange gesprekken tussen Desmond Tutu en de Dalai Lama. Een vreugde om te lezen.
Wat een wijsheid en humor ontstaat er dan bij de interactie tussen die beide oude mannen. Elk met een veelbewogen leven en door studie, meditatie en reflectie begrip van het menselijk functioneren. Ik zit met een glimlach te lezen. En leer weer veel.
Het lezen van boeken zal moeilijker worden voor me. Deze week hoorde ik van een bibliothecaresse, dat reserveren en afhalen bij het nieuwe leenpunt in het dorp niet meer kan na de zomer. Dan moet ik daarvoor naar Middelburg en Vlissingen.
Daar heb ik niet altijd de energie voor. Misschien de trein pakken? De bieb ligt vlak naast het station.In ieder geval heb ik meteen een "brand-mail"gestuurd naar het bestuur van de bibliotheken. Of men wel besefte, dat een kleine groep minder mobiele mensen uit het dorp verstoken zijn van boeken.
Deze week koop ik wel een bedank-kaart voor het personeel van de bibliotheek. Zij zijn altijd behulpzaam en vriendelijk geweest. Ik zal de gesprekjes met hen missen
 
 
 
 
 
 
 

8 opmerkingen:

 1. Dat zullen ze fijn vinden. Maar ik vind het heel erg rot voor je. Ik weet hoe ik het zelf zou vinden, geen bieb in de buurt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cultuur en educatie zijn vloeken in de economische kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg jammer. Leuk dat je hen bedankt. Ik zou de bieb erg missen. Misschien maandelijks naar die grote bibliotheken? Uitgebreid abonnement dat je langer mag lenen enz.

  Kopen is altijd duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat is dat rot! Ik ben lid van twee bibliotheken en zou de boeken echt niet kunnen missen. Kunnen ze geen bibliobus inleggen voor jullie dorp? Zo lief van jou dat je een bedank-kaart voor het personeel koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt een klein uitleenpunt. Met vrijwilligers 2 middagen per wk open. Maar daar kan ik mijn gereserveerde boeken niet afhalen. Absurd.

   Verwijderen
 5. Ik woon al jaren in Frankrijk en heb nog steeds mijn abonnement bij de bieb, ik kom gemiddeld wel eens in de twee maanden in Nederland, ik reserveer altijd een aantal boeken en ik kan ze drie keer verlengen. Ik neem natuurlijk geen toptitels, het komt eigenlijk nooit voor dat ik te laat ben met inleveren, voor jou is het dan nog makkelijker omdat je even met de trein kunt gaan, er zijn altijd oplossingen. De bieb is nl. Het enige wat ik hier mis.
  Succes,
  Groet Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me een interessant boek, ga ik reserveren.

  BeantwoordenVerwijderen