Volgers

Volgers

vrijdag 31 juli 2020

vreemdSoms kan ik het gevoel hebben, in een compleet dolgedraaide wereld te leven. In het begin van de coronacrisis snapte ik het nog. Maatregels om het aantal ic-opnames en overlijdens te beperken. Helaas vergat men de ouderen in de verpleegtehuizen. Maar goed, het was een onbekende situatie.
 Nu er weinig mensen meer ernstig ziek zijn, er medicatie gevonden is en de testcapaciteit omhoog is gegaan, blijft er een stroom angstaanjagend nieuws over ons uitgestort. Het was een verademing  het bericht te lezen van dr Gommers. Nederland hoeft niet in paniek te raken.
Dan is er al maanden de aerosolen discussie met steeds een iets opschuivend officieel standpunt. De brandbrieven van een groep artsen en ook van GGZ medewerkers. De medici, die een niet-officieel standpunt verkondingen en vervolgens van YouTube verwijderd worden.
Ik heb een aantal interviews bekeken van artsen, psychologen en andere vaak oudere hoogleraren. Over de invloed op onze gezondheid ,vooral immuunsysteem van langdurige angst.
Bij zo'n gevoel kom ik terug in mijn eigen wereld. Die is goed en bekend. Doe voorzichtig, respecteer de mening van een ander en probeer vooral zo gezond mogelijk te blijven

8 opmerkingen:

 1. En laten we vooral ons gezonde verstand blijven gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begrijp ook weinig van de hordes die zo nodig naar het strand willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat deed ik al voor de coronacrisis niet.Gewoon thuisblijven in het hoogseizoen of om 8.00 even naar het strand.

   Verwijderen
 3. Ja, net weer zo'n stroom angstaanjagend nieuws gelezen. 'Haal nooit opgelucht adem', luidt een kop. Bedankt voor de tip, hè, lieverd. Verderop: 'Binnen een paar jaar weer een grote EU-crisis.' Zullen we ff 1 crisis tegelijk doen, schat? Wat willen ze nou, die media, dat we massaal de hand aan onszelf slaan, of zo?
  En inderdaad, al die verschillende standpunten over hoe we het moeten aanpakken net het virus, die maken het er ook niet eenvoudiger op. Ik doe hetzelfde nu, veel thuis blijven, drukte mijden, en nu een paar dagen met het bootje erop uit. Dan lijkt alle ellende ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd me ook maar aan mijn eigen gezonde verstand. Drukte vermijden, 1,5 m in acht houden en veel handen wassen/ontsmetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed nieuws is geen nieuws, gewoon je gezonde verstand gebruiken is het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die laatste zinnen spreken mij ook aan. Die brengen een soort rust.

  BeantwoordenVerwijderen