Volgers

Volgers

donderdag 5 augustus 2021

andere vogel

Sinds de winter kom ik vaak op de ochtendwandeling een andere vroege vogel tegen. Een meneer,die in zijn eentje stevig doorstapt. Merle blafte in het begin tegen hem,maar later passeerden we elkaar met een groet. Gisteren kwam ik hem weer tegen "He,ik mis er eentje"zei hij. "Ja ik ook en heel erg"antwoordde ik en we raakten aan de praat. Wat blijkt hij had deels dezelfde motivatie om te lopen als ik. Voor zijn rug. Hij genoot van de frisse lucht,de rust en de vogels. Alsof ik mijzelf hoorde praten.Op mijn vraag "En als het regent?"was zijn antwoord "Dan heb ik een parapluie". Dat is voor mij motivatie om in milde regen toch een rondje te lopen. Met een stortbui is er de hometrainer..... Heel toevallig las ik op een blog,dat een 12-minutenwandeling in stevig tempo het minimum is voor een goede invloed op de gezondheid. Dus mijn ochtendrondje van een kwartier is al goed. En mijn normale tempo heb ik weer terug.Nu wachten op regen en het dan echt doen.

3 opmerkingen:

  1. Ik ken ze ook: de mede-vroege-wandelaars. Maar leuk om er eens wat meer mee te praten! Eerlijk gezegd: mij deert regen niet. Mijn behoefte aan beweging elke dag wint het van de regen. Hoop voor jou ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooo wat erg ik zou jullie bijna niet meer willen lezen wznt dan ga ik me steeds luier voelen šŸ¤£

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, je hoeft helemaal niet zo lang te wandelen om al de voordelen voor lichaam en geest te pakken! Goed van die meneer dat hij bij regen gewoon een paraplu meeneemt : )

    BeantwoordenVerwijderen