Volgers

Volgers

dinsdag 3 augustus 2021

DNA

Al bijna een jaar volg ik op youtube de wekelijkse colleges van Pierre Capel.Hij legt op een plezierige wijze van alles uit over immuunsysteem,virussen en vaccinaties. Het is net alsof ik weer in de schoolbanken zit. Nu las ik,dat hij ook een boek geschreven had "het emotionele DNA". Ik kocht het boek en het was even boeiend als zijn colleges.......Dat lichaam en geest één zijn,wist ik wel. Maar hoe diepgaand de gevolgen van gevoelens zijn voor het functioneren op celniveau en hoe dat ongeveer in zijn werk gaat,dat las ik nu. Capel maakt zich zorgen over de invloed van de bijna collectieve angstgevoelens van het laatste jaar op de gezondheidstoestand van vele mensen.En hun nazaten.Hij stelt,dat genverandering tot drie generaties kan doorgaan. Ik moest denken aan het bijbelse "tot in het zevende nageslacht"Zo erg niet,gelukkig......Capel heeft onderzoek gedaan naar de goede invloed van yoga en meditatie. Ik lig dus niet voor niets elke ochtend op het vloerkleed in de woonkeuken.Mediteren,daar zou ik een betere gewoonte van moeten maken.En angst herkennen en voorbij laten gaan.Ook dat is een blijvend leerproces.

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jij ook Pierre Capel volgt, Izerina! Hij is een geboren docent, kan hele ingewikkelde dingen zo aanschouwelijk en op een speelse manier uitleggen. Ben blij met hem op YouTube. Nu word ik ook nieuwsgierig naar zijn boek, door jouw verhaal erover!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof ook best dat emoties hun weerslag kunnen hebben op een lichaam inderdaad. Dit klinkt als een heel interessant boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geloof het niet alleen maar weet het wel zeker in de meer dan dertig jaar dat ik bezig ben met het bad dat ik ga en kom daarin alles tegen. Zo logisch en beredeneerbaar. Daar is niets zweverig aan. Oefenen van de geest en zelfkennis opbouwen het gaat hand in hand met de wetenschap. Ik kom er geen tegenstrijdigheden in tegen. .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meditatie,balsem voor lichaam en ziel.

    BeantwoordenVerwijderen