Volgers

Volgers

zondag 7 januari 2024

schaatskoorts

De temperaturen gaan onder nul. De schaatskoorts begint. Zelfs de kringloopwinkels hebben schaatsen te koop.Mijn man gaat ook zijn laatste paar verkopen....... Waarschijnlijk zijn er hier in Zeeland kinderen,die nauwelijks kunnen schaatsen. Echt ijs is er zelden en het kunstijsbaantje op de markt is klein en duur....Wat was het dan vroeger geweldig(zei oma).Sommige jaren kon je schaatsen op de grote plassen. Er waren winters dat we op de plas bij Veere reden. Hondje mee en glijden maar. Ook schaatse ik wel via watergangen naar een vriendin in Middelburg. Twee keer klunen en afstappen bij haar tuin. Al schaats ik zelf jaren niet meer,ik ga zeker kijken

4 opmerkingen:

  1. Ik ga ook kijken. Als ik die gebroken rug niet had gehad zou ik twijfelen. Maar nu niet. Mijn schaatsleven is definitief voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste keer dat ik ging schaatsen was in 2009. Met de kinderen. Ze hebben daarna nog wel kunnen schaatsen, maar toen hoefden ze moeder niet meer mee te hebben.
    Ik heb osteoporose en het is verstandiger dat ik niet meer schaats. Ik kan het ook helemaal niet goed, dus het is niet erg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is leuk om te zien inderdaad al die schaatspret!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja voor mij hoofdzakelijk kinderherinneringen. Wat was ik blij dat ik op een gegeven moment weer eens op de schaatsen stond met mijn kinderen

    BeantwoordenVerwijderen