Volgers

Volgers

woensdag 3 januari 2024

Henk

Gisterenavond loeide storm Henk door de schoorsteen.Hoe hard dat te horen is,dat is afhankelijk van de windrichting. Het ging deze keer ook met klappen tegen de achtergevel en ramen. Gelukkig waaide de geiser niet uit. De wind gaf weinig gevaar voor de dakpannen. Dat blijft altijd spannend........Ik ken mensen van mijn leeftijd,die met een storm nog altijd onrustig zijn. Je zult als 4-jarige maar dode dieren voorbij hebben zien drijven met de watersnood. Ik weet nog,dat ik bij ons ook de spanning voelde. Gelukkig bleef de dam in de Brielse Maas in orde. Maar ik maakte tekeningen over alles,wat die kleine-potjes-grote-oren hoorde.Mensen op het dak van huizen. Helicopters,die voedsel dropten en mensen redden. Mijn vader heeft de tekeningen heel lang bewaard....... Maar nu is Henk vertrokken en is het heerlijk stil in huis.

9 opmerkingen:

  1. In mijn flat maak ik een storm niet zo bewust mee, want ik zit aardig beschut. Maar in mijn vorige huis hoorde ik de wind door de bomen loeien en ik werd daar ook onrustig van. Je hebt de watersnoodramp als kind dus toch vrij bewust meegemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat vroeg ik me al af. Wat jij daar meegemaakt had tijdens de watersnood. Bij mij staan die beelden ook nog scherp in mijn geheugen maar persoonlijk hadden wij in Arnhem natuurlijk geen angst. Maar of we het uiteindelijk droog zullen houden met die opwarmende vooruitzichten... ik vraag het me af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik vond het ook wel spannend vannacht met al die bomen rond ons huis. het ging behoorlijk tekeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk bij heftige storm ook altijd aan de mensen in (vooral) Zeeland die de ramp bewust hebben meegemaakt. Gisteravond ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik werkte bij iemand die de watersnoodramp had meegemaakt. Elke storm weer had een enorme inpact op zijn gemoedsrust. Hij werd onrustig en kribbig. Ik heb het verhaal ook vele malen gehoord. Het heeft hem echt zijn hele leven beziggehouden wat hij daar meemaakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haal Henk 's in huis zal je nu niet meer snel roepen. Kan me voorstellen, ook omdat er nu overal hoog water was, dit extra spanning meebracht waar je woont.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Henk ging hier in de achterhoek ook flink te keer. Op onze zolderslaapkamer was het net alsof het dak eraf zou waaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vond het doodeng. Het dak kraakte als een gek en naast ons huis staan grote bomen. Ben blij dat het voorbij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen