Volgers

Volgers

zondag 19 maart 2017

licht

 
 
Het is nu nog even licht, vroeg in de ochtend. Volgende week verandert dat weer en fiets ik opnieuw in het donker. Vanochtend was het droog en door het licht kon ik langs het water fietsen. Merle had het naar de zin en rende vrolijk rond.
Thuis was het tijd voor een ontbijtje. Ik had me voor genomen om uitgebreid de moeite te nemen voor stoofvlees. Uitjes, wortel en selderij  snijden en op het gemakje de uien laten garen .Voor later het aangebraden vlees er bij komt. Ik had tenslotte net vorige week het boek over "echt koken" van Michael Pollan gelezen. Hij beschreef zijn stoof-avonturen zo smakelijk, dat het tot nadoen uitnodigt. Het ruikt daardoor meer winters in de keuken, dan de thermometer aangeeft.
Wat barst opeens het voorjaar los. Overal zag ik gisteren voor het eerst hondsdraf staan aan de dijk. De fluitenkruid bladeren schieten de lucht in. En langzaamaan loop ik daar op een tapijt van berkenkatjes
Ik probeer iedere droge dag even iets in de tuin te doen.Voor het onkruid tussen de tegels heb ik toch maar azijn gebruikt om minder te hoeven bukken.
Voor straks ligt een spannende detective klaar. Ontdekt op het blog van iemand anders. Spannend!
Laat de regen maar komen.

3 opmerkingen:

 1. Ja, ik heb vandaag ook niks op de planning. Lekker lezen. De kranten en de bijlagen heb ik uit. Mijn boek nog lang niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik lees iene miene mutte door jouw beschrijving

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet vanavond van je stoofschotel, morgen is die nog lekkerder.
  Fijne week Manon

  BeantwoordenVerwijderen