Volgers

Volgers

donderdag 17 augustus 2017

zakjes

Op de balie van de dorpsbieb lagen altijd een paar stapeltjes opruimzakjes voor honden. Wel zo gemakkelijk, om een voorraad te hebben. Natuurlijk kan ik een zakje uit een automaat peuteren. Maar niet altijd draait Merle haar bolus vlak bij zo'n automaat. Dus zit er in elke jaszak en de fietstas standaard een zakje.
Nu stopte de bieb er mee. Heel jammer voor een fervente lezer. Maar ook mijn mogelijkheid om een voorraad zakjes te hebben was weg. Dus vroeg ik bij de nieuwgekomen dierenartsenpraktijk, of zij het verstrekken van zakjes wilden overnemen. De assistente vond het een goed idee. Maar vroeg mij contact op te nemen met de gemeente voor toestemming en de bevoorrading te regelen.
Logisch, dat ze daar geen tijd voor hadden. Vijf telefoontjes later langs verschillende ambtenaren trof ik vanochtend de juiste meneer. Het is geregeld. De dierenarts krijgt een doos met zakjes. En de hondeneigenaren kunnen weer een voorraad in huis hebben. Nu hopen, dat het ook wat schoner wordt in het dorp.

4 opmerkingen:

 1. Wat een goede actie van je. Hopelijk werkt de gemeente nu ook echt mee, want bij ons laat de bevoorrading nog als eens te wensen over.
  Groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit maar onhandige poepzakken, houd het daarom gewoon bij plastic zakjes. Wel de biologisch afbreekbare.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jij dat voor de dierenarts regelde. De hondenbezitters in jouw dorp mogen je dankbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In het Westland hangen op de uitlaatplekken palen met daarin plastic zakjes. Toch kun je daar als hondenbezitter niet van uit gaan. Soms zijn ze leeg. In de winter zijn ze vaker leeg. Vriend had zakjes liggen bij de kapstok. Ook handdoeken. Als het regende kon hond droog gemaakt worden. Was tegelijkertijd een hondenfeestje.

  BeantwoordenVerwijderen