Volgers

Volgers

dinsdag 7 november 2017

kroketten

Het kookprogramma van Yvette van Boven met de bitterballen deed me denken aan mijn schoonmoeder. Vele jaarwisselingen maakte zij kroketten. De lekkerste, die ik ooit proefde. Meestal kregen we er een paar ongebakken mee naar huis. Al kijkend realiseerde ik me, hoeveel werk dat voor ma geweest was.
Ook bij haar proefde ik voor het eerst zelfgebakken brood. Met oud en nieuw was er een wit brood en een rozijnenbrood. Maar dan echt met veel rozijnen en sukade. Heerlijk. Ik was  meteen verkocht en wilde het ook proberen.
Ze gaf me het recept en elke vakantie bakte ik broden. Eerst nog in een klein elektrisch oventje. Later kreeg ik haar gasfornuis en ging het gemakkelijker. In de periode van de broodbakmachine had ik dagelijks zelfgebakken brood .Maar als ik tijd had, liet ik de machine alleen kneden en bakte het brood af in de oven.
De herinneringen maken, dat ik dit weekend weer eens een klein rozijnenbrood ga bakken. Ik weet al, wat mijn man gaat zeggen. "Dit smaakt als het brood van ma".

4 opmerkingen:

  1. Wat fijn die herinneringen, wat zal dat brood heerlijk smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk! brood met herinneringen, eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zijn die herinneringen toch, geur en smaak zijn zo bepalend.
    Geniet vast van het idee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De geur en smaak van mooie herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen