Volgers

Volgers

woensdag 28 februari 2018

blije meiden

Bij het radiojournaal in de ochtend pak ik ook wel eens een stukje reclame mee. Ik kan me verbazen over die "blije meiden" Met een enthousiaste en warme stem willen ze het product aansmeren. Voor mij klinkt die stem heel overdreven. Ik probeerde eens, om het na te doen. Dat lukte niet.
De mannen stemmen zijn vaak zakelijk. Stralen uit, dat ze kennis van zaken hebben en een echt goed product verkopen. Een enkele keer doet een man lollig en "een beetje dom".
Maar het is een onbekende wereld voor me. Ik heb geen idee welke reclamespotjes het goed doen bij de meeste luisteraars. Ook is in de vroege ochtend de reclame vaak gericht op werkende mensen. Met artikelen of instanties waarbij ik denk "he,wat is dat nou?" Soms moet ik goed luisteren om de naam te kunnen verstaan.
Reclame zal ongetwijfeld kopers lokken. Anders ging er niet zoveel geld in om. Maar zelf heb ik zelden iets aangeschaft omdat ik er op tv of radio iets over hoorde.

2 opmerkingen:

  1. Die van de Baaataaaviaaaa stad bedoel je? ook de eeeen kan ze heeeel overdreven uitspreken.
    Grappig ik heb het ook proberen na te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sommige reclames vind ik gewoon leuk, maar verder allemaal maar heel misleidend. Ik houd mij maar bij de voor mij vertrouwde producten.

    BeantwoordenVerwijderen