Volgers

Volgers

vrijdag 23 februari 2018

werkelijkheid

Met een kopje thee zit ik te genieten van de gouden avondzon in de tuin. Die kleuren zijn zo mooi. Ik dacht altijd, dat dit DE werkelijkheid was. Maar nu met in mijn ene oog een kunstlens is dat een vraagteken.
De staaroperaties waren nog niet nodig voor het zien in de verte, maar voor beginnend glaucoom. Dus heb ik er nooit bij stilgestaan, dat de staar, die ik had mijn zicht op een andere manier kon beinvloeden. Met de kunstlens zie ik alles veel lichter van kleur. Mijn eigen lens lijkt wel een geelfilter te hebben. Dat geeft/gaf schitterende brons kleuren bij avondlicht. Maar ook vuil lijkende tegeltjes en muurverf.
Ik was helemaal verbaasd, toen ik dit ontdekte. En geniet nog maar de komende weken van mijn eigen zonsondergang. Daarna is mijn werkelijkheid waarschijnlijk meer zoals van andere mensen.

4 opmerkingen:

 1. Je maakt gewoon je eigen werkelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik was het al weer helemaal vergeten, maar inderdaad, de kleuren zijn na een staaroperatie anders!
  Mijn moeder had eerst een staaroperatie en verbaasde zich over de kleuren, een paar jaar later was ik aan de beurt en toen bleek okergeel ineens een veel lichtere kleur te hebben ;-)
  Je schrijft op mijn blog dat je wazig ziet en daardoor niet goed kunt lezen.
  Mijn tip: gebruik voor dichtbij een leesbril. Die zijn te koop in iedere drogisterij en ook bij winkels als de hema. In de winkel kun je aan de hand van beschikbare tekst kijken door welke bril je het beste kunt lezen.
  Bij mij werkte de leesbril niet voor 100%, want ik heb cilinders in mijn brillenglazen, maar de leesbril was een stuk beter dan niets in de eerste periode na de staaroperaties.

  BeantwoordenVerwijderen