Volgers

Volgers

donderdag 14 februari 2019

de dierenarts



Gisteren was het weer vaccinatie-dag voor Merle. Tot nu toe merkte ik niets van angst voor de dierenarts. Ook deze keer leek alles goed te gaan. Ze ging zelf op de tafel zitten en liet zich naar boven liften. De dierenarts mocht ogen, oren en bek bekijken. Maar toen kwam hij met een stethoscoop aan. Dat ding was blijkbaar eng, want Merle wrong zich los en sprong van de tafel.
Gelukkig wilde de dierenarts de rest van de behandeling met de hond op de grond doen. Als Merle echt haar kracht gebruikt, kan ik haar niet houden. Op de prikjes reageerde ze niet.
Er zat tandsteen met een beginnende ontsteking achter in de bek. Ik kreeg het advies het zelf weg te halen met een krabbertje. Heel eerlijk vertelde de dierenarts, dat hij alleen heel dure krabbers had en ik beter iets via internet kon kopen. Ik kreeg voorgedaan, hoe het krabben moest en zal dat eerdaags doen. Was het bij mensen ook maar zo gemakkelijk. Dat zou me heel wat onkosten aan mondhygieniste schelen.
Gezond verklaard en buitenland-klaar liep Merle de praktijk uit.

5 opmerkingen:

  1. Wat een prachtfoto van je lieve, mooie Merle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach gossie ze schrok dus even van dat '' rare'' ding .Nu hopen dat je het tandsteen zelf weg kunt halen .Wat een lief koppie heeft ze !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke hond en inderdaad wat een lief koppie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sympathiek van de dierenarts dat ze gewoon zei dat het via internet goedkoper was. Dat geeft mij vertrouwen in iemand!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben ook zo'n lieve dierenarts . Lief voor de beestjes en lief voor de portemonnee van de vrouwtjes en baasjes :) :) bovendien is ze zeer bekwaam.

    Wat heeft Merle toch een lief hoofd

    BeantwoordenVerwijderen