Volgers

Volgers

maandag 18 februari 2019

slechte kaart



Het leven deelt slechte kaarten uit aan een aantal mensen om ons heen. Vanochtend ging ik op bezoek bij een vriend, die nu twee weken in een verpleeghuis woont. Hartverscheurend verdriet. Weg van vrouw en eigen huis, waar hij bijna 40 jaar woonde.
Morgen bezoeken we iemand, die al een week in het ziekenhuis ligt. Een verstopt bloedvaatje in de hersenstam  met duizeligheid, misselijk zijn en geen kracht en sturing in benen als opvallendste klachten. Zijn traject moet hij afwachten met hoop, dat misschien alles goedkomt.
Vervolgens willen we ook graag nog een keer naar een vriend met Parkinson. Maar die is vaak zo slecht,dat bezoek dan niet mogelijk is.
Als ik vanmiddag in het zonnetje zit, voel ik dankbaarheid. Voor het leven en alle zegeningen, die wij hebben. En ik koester de mogelijkheid om in het moment te genieten van de goede kaart, die nu hier op tafel ligt.

3 opmerkingen:

  1. De garanties op een prettig gezond leven zijn niet erg betrouwbaar. Des te meer kun je genieten van de fijne dingen die je toevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och,wat naar. Vooral die vriend met heimwee in het verpleeghuis. Maar ook de anderen die je noemt. Gezondheid is werkelijk een groot geschenk.

    huisvlijt.com

    BeantwoordenVerwijderen