Volgers

Volgers

woensdag 10 maart 2021

drie keer

Wat mondkapjes betreft heb ik altijd van Dissel geloofd. Dat zo'n dingetje geen virussen tegenhoudt. Het meedoen aan een gedragsexperiment,daar heb ik nooit toestemming voor gegeven. Toen eenmaal de kapjesplicht er was,had ik (zonder)een paar keer een aanvaring. En merkte dat zoiets ook mijn hartslag omhoog joeg,net als het kapje. Dus sindsdien is het meedoen aan het experiment. Maar ik let wel goed op ventilatie..........Zo ging ik vanochtend eerst naar de bloedprik-locatie.Dat voelt niet helemaal veilig. Daarna naar de rustige super. "Zal ik nog een bolus halen"was de overweging. Maar nee,voor de derde keer een mondkapje opfriemelen,daar had ik geen zin in. Ik heb flaporen en dan zakt het snel af.Ik merkte,dat er toch ergernis diep verborgen was. Het niet op mijn eigen manier voorzichtig kunnen zijn en een rijtje geboden,waar ik het nut niet van inzie. Veel mensen denken dat alle wappies corona ontkennen. Maar dat is niet zo. Ieder is op eigen manier voorzichtig en steunt het immuunsysteem. Maar eigenlijk was niet snoepen wel net zo gezond.

11 opmerkingen:

  1. Dan maar niet snoepen dus 😊. Ik heb niet zo n moeite met deze opgelegde beperkingen. En dat is mooi meegenomen. Liever teveel voorzichtig dan te weinig denk ik dan. Zo kent iedereen zijn eigen weerstanden en moeilijkheden die ik dan weer met andere dingen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat je er moeite mee hebt, Izerina, ik heb het zelf ook. Ik wil me best aan maatregelen houden (ben van huis uit een enorme braverik), maar als die maatregelen onzinnig zijn en niet werken, alleen maar schadelijk kunnen zijn (zoals in het geval van mondkapjes), dan gaat er van binnen iets wringen bij mij, een gevoel van 'hier klopt helemaal niets van'. Ik ben een paar weken geleden gestopt met het drgane van een mondkapje, en in de supermarkt zegt niemand er iets van en ik krijg ook geen nare blikken o.i.d. Op andere plekken doe ik het ook niet, alleen als er expliciet om wordt gevraagd. Het is letterlijk en figuurlijk een verademing! Ik hoop dat meer mensen dit gaan doen, eerlijk gezegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er ook niet zo'n moeite mee. Al heb ik ook wel mijn twijfels of het werkt, zo'n mondkapje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mensen die sceptisch zijn over mondkapjes en vaccins, worden inderdaad wel vaak op 1 hoop gegooid met de complot-wappies. Ik wilde eerst ook geen vaccin, omdat ik op een natuurlijke manier afweer wilde opbouwen. Totdat ook een aantal mensen van mijn leeftijd behoorlijk ziek werden van het virus. Nu wil ik het toch wel. Ik durf het omdat de meeste mensen geen bijwerkingen hebben. Mijn schoonouders zijn pas ingeënt en hebben er ook geen last van gehad. Maar ik begrijp mensen die het (nog) niet willen heel goed.

    En over de mondkapjes heb ik ook mijn twijfels, maar ik vind het niet heel erg om ze te dragen. Een beetje omdat het moet, en een beetje uit solidariteit.
    Lopen we allemaal voor lul :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een bolus. Lekker. Verhuis maar, want hier zijn die dingen niet te krijgen.....-:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik begrijp werkelijk niet wat het probleem is van het mondkapje. Ja iedereen zou liever zonder zijn, maar zo is het nou eenmaal niet. Goed van je, dat je het toch doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ken je de Jikkemiene van bakker Schrieks? iets lekkerders is er niet..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. toevallig zag ik vanmiddag tijdens het zappen Danny Vera een Jikkemiene aan zn bezoeker geven. En die vond hem ook superlekker. Heel erg superlekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou heb ik toch zo lang in Zeeland gewoond, in Z. Vl. en in Middelburg, maar ik heb nooit de term Jikkemiene gehoord. Nooit. Voor een bolus dan hè. Ik kende wel een meisje dat zo heette. Wat grappig! En wat krijg ik toch ineens weer trek in een bolus

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen