Volgers

Volgers

dinsdag 23 augustus 2016

zomer

In tegenstelling tot het gezegde moet het morgenrood vandaag de voorspelling van mooi weer zijn. Boven me hing een maan met een stukje er af. Er was gemaaid en dat gaf een heerlijke geur. Merle rende enthousiast door het korte gras Op zoek naar muizen-of mollensporen. Tussen het gekoer van de duiven klonk het liedje van een kleine vogel.
 
 
Het was nog te fris om buiten te ontbijten. Wel liep ik de tuin in voor mijn handje antioxidanten in de vorm van bramen. Als straks de druiven rijp zijn, blijf ik de hele dag snoepen.
Dit zijn dagen, waarin ik blij ben met het stukje schaduw in de tuin. Toen de vlier nog een echte boom was, kon ik daaronder zitten. Hoewel niet meer in de tijd, dat de bessen er af vielen. Nu zet ik de stoel vaak onder de druif. Er is dan nog een klein stukje zon op te zoeken. Als ik daar naar boven kijk, hangt er een overvloed.
 
 
Ooit zag ik in Spanje, dat men daar de patio nat maakte om extra koelte te geven. Straks gaan er een paar emmers water over het schaduwstukje bij de put. Om het met het stijgen van de temperatuur vandaag lekker koel te houden. Het wordt een grote ochtendronde met Merle en vanmiddag gaat ze alleen even het water in. Die zoekt haar eigen schaduwplek in de tuin
 
 

2 opmerkingen:

  1. Na een grote ochtendwandeling met Merle kun je zonder schuldgevoel de rest van de dag kalm aan doen met haar. Leuke hond, trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte met de hitte vandaag! Ook voor 't Ondje :)

    BeantwoordenVerwijderen