Volgers

Volgers

maandag 11 september 2017

overvloedHet is nog moeilijk om hier de overvloed aan druiven en tomaten weg te geven. De ene buurvrouw eet mee van mijn druif. De ander heeft twee broers met moestuin. En geeft regelmatig mij iets.
Aan de overkant hebben de buren zelf ook druiven en vooral veel tomaten. Zonet kwam een mevrouw van een paar huizen verder langs. Met tomaten. Ik bedankte ,maar deed haar met een recept wel een idee aan de hand. Haar druiven waren niet goed dit jaar. Dus nam ze een zak van mij mee.
Gelukkig waren er nog twee vriendinnen, die druiven lekker vinden. Weer twee zakken kwijt.
Want door de vele regen is de kwaliteit van de druiven achteruit aan het gaan. En komt er echt windkracht 8 de komende dagen, dan ben ik bang, dat het één en ander op de grond ligt. Dus dat wordt veel eten en delen.

5 opmerkingen:

 1. Of in een ton en dan tot moes stampen? De druiven dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van de buren kreeg ik de afgelopen jaren veel tomaten maar dit jaar hebben ze courgettes en komkommers gekweekt en die zijn beide niet goed geworden, erg bitter van smaak. Jammer. De buurman ernaast heeft hele mooie tomaten hangen maar die deelt nooit wat. Ook jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi voorbeeld voor de deelmaatschappij. Zo zou het veel vaker moeten. TOOS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het enige wat wij gekregen hebben van de buren zijn muizen, daar ben ik een stuk minder blij mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is wat, dat leuren met spullen. Ik vertelde dat ik volgend jaar veel minder pompoenen ga laten groot worden. Toen, kwam er ach en wee.

  BeantwoordenVerwijderen