Volgers

Volgers

zondag 3 september 2017

weekend

Wat een heerlijk nazomer-weekend. Gisteren plukte mijn man de kleine oogst van de perenboom. Al dagen lang lag er elke dag een peer op de grond. Er zitten veel vogels in de boom en die duwen tegen het fruit. Dus hebben we te vroeg geplukt en hopen, dat de peren nog verder rijpen in het schuurtje

 
Vanochtend vroeg was het echt koel. Ik had voor het eerst een wollen trui aan en muts op met het fietsrondje. Het is dan zo sfeervol met die dampige lucht en stroken roze van de opkomende zon.
Later fietste ik nog door de polder naar een vriendin. Ook dat is nazomer. Veel lege akkers. Daar is al geoogst. Overal het rood van meidoornbessen en rozenbottels. Die laatsten ga ik toch weer eens plukken om er een lekker toetje van te maken.
Zonet stopte ik het telefoongesprek met mijn vriendin in Suriname. We zijn weer bijgepraat. Wat leven we in Nederland dan in een stabiel en veilig land. Er zijn hier prijsverhogingen van levensmiddelen. Maar het is niets vergeleken met de verhalen, die ik vanmiddag weer hoorde. Ik tel mijn zegeningen.
 
 

2 opmerkingen:

  1. Het afval van de gekweekte groenten is vaak groter dan de oogst. Bij mij is het leeg aan het raken, daarvoor terug heb ik andijvie, Roodlof en spinazie staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat was het koud he , vanmorgen. Bij ons gaf de thermometer 7 graden aan, daar had ik ook een wolletje bij nodig.
    Lekker die peren, die rijpen vast nog wel na
    Fijne week, Manon

    BeantwoordenVerwijderen