Volgers

Volgers

zaterdag 21 oktober 2017

hulp

Sinds dit voorjaar mijn rug opspeelde, dacht ik steeds vaker met huishoudelijke klusjes "Dat komt wel een keer". Zeker met schoonmaken van hoeken en gaatjes met bukken en rekken. Langzamerhand zag ik steeds meer vuil.
De afgelopen weken kon ik helemaal niets meer. En besloot hulp te zoeken. Een jonge vrouw, die ik kende van de honden had al aangeboden om ev Merle mee te nemen naar de dijk. Ik wist,dat ze nu geen werk had en vroeg of ze elke week een paar uur wilde helpen. Dat voelt vertrouwder dan een vreemde van de organisatie "zeeuws schoon".
Gisteren kwam ze. Wat een heerlijkheid. Als een tornado vloog ze door het huis. Aan haar tempo merkte ik, hoe langzaam ik geworden ben de laatste jaren. Merle sprong kwispelstaartend tegen haar op van blijdschap, toen ze kwam. Zo uit ik het niet. Maar mijn gevoel van "wat heerlijk, dat je komt" leek veel op het hondengedrag.




7 opmerkingen:

  1. Izerina, ik heb het boek van vreugde gelezen van de dalai lama en desmond tutu, oh wat machtig prachtig en zo puur, heel veel dank voor het attent maken hierop ! Graag wil ik jou attent maken op de boeken van Irvin Yaloom, ' de tranen van Nietzsche ' en ' tegen de zon inkijken ' , ik weet een boek is heel persoonlijk, maar ik kan het niet laten !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Anne. Ik had nog nooit van deze schrijver gehoord. Het lijkt me heel mooi.

      Verwijderen
  2. Heerlijk altijd om je huis weer schoon te zien worden. Toen ik nog werkte heb ik ook lange tijd hulp gehad en vond het heerlijk. Eerst opruimen voor ze kwam was ook fijn zo bleef het ook allemaal goed schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk,voor je en wat goed dat je het kon vragen.
    Fijn weekend Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat je nu een vertrouwde hulp hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat je zo snel iemand hebt gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo kwam ze niet-toevallig op je pad, en dat moest gewoon zo zijn! Heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen