Volgers

Volgers

zondag 1 augustus 2021

vreemd

Vanochtend vroeg liep ik aan het Kanaal. Zo vreemd zonder hond.Bijna lood in mijn benen. Ik blijf zoveel mogelijk een ochtendwandeling maken,als het droog is en weet,dat het zal wennen........Op facebook reageerde de mevrouw,van wie we Merle kregen.Ik zie dat zwarte droppie nog staan op de markt in st. Antonin. Bijna op dezelfde plek,als waar we jaren daarvoor ook een pup hebben gevonden. Ik heb altijd het gevoel gekregen,dat Merle op ons stond te wachten.Door een wonderlijk toeval ontmoetten we de familie van Merle twee jaar later en zijn we op bezoek gegaan.Ze kon het goed met haar broers vinden,maar er was geen enkele herkenning.Haar broers zijn minder oud geworden.......Nu merk ik,hoeveel ik tegen de hond praatte,even aaide en altijd,als ik iets at een stukje voor haar bewaarde.Restjes eten,daar moet ik een andere bestemming voor zoeken.Maar ook moeten we vooral's avonds goed opletten om alles af te sluiten. Er is geen waakhond meer.Nu denk ik wel,dat bij een inbraakpoging de twee van de buren aanslaan.......Was bij de vorige honden er het vooruitzicht van een nieuwe pup ,nu is de hond-loze situatie blijvend.Dat is echt helemaal anders. Ik heb wel gezegd,dat we ons oxytocine-level maar hoog moeten houden via mensen-knuffels.

8 opmerkingen:

  1. O wat zal dat leeg zijn, wandelen zonder hond. Ja, doe maar veel mensen-knuffels. Van mij krijg je een virtuele.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom niet weer een nieuwe hond? Vanwege jullie gezondheid en/of leeftijd? Misschien zou je kunnen overwegen om een oudere hond te nemen, een hond die in een asiel terecht is gekomen/wacht op herplaatsing omdat het huidige baasje er niet meer voor kan zorgen (bijvoorbeeld door overlijden of in een verzorgingstehuis gaan wonen). Wij hebben honden gehad vanaf dat ze pup waren, en oudere honden (wij waren zelf opvanggezin), ik zal nooit meer kiezen voor een pup, die herplaatste honden zijn je zo dankbaar! Misschien het overwegen waard voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas we gaan allebei slechter lopen. Dan is mogen wandelen beter dan moeten

      Verwijderen
  3. Het valt niet mee Izerina .Hier voelt het huis zo leeg zonder Mikki .Sterkte nogmaals

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Naar he. Ik reageerde ook al op fb maar hier komt het toch ook bij mij weer binnen. Heel veel sterkte en dat wennen... ja dat duurt wel een tijdje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat zal moeilijk zijn alleem lopen en vooral de motivatie vinden. Gelukkig wordt het weer iets beter de komende dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat moet het onwerkelijk voelen voor jullie. Heel veel sterkte gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, ik kan het mij helemaal voorstellen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen