Volgers

Volgers

dinsdag 10 september 2024

ganzen

Tegen zonsopgang en ondergang komen grote hoeveelheden ganzen langs. Ik hoor ze al aankomen vanuit de verte. Ik vermoed,dat ze dan van fourageer-plek naar slaapplaats vliegen. Het is een mooi geluid en gezicht,zo aan de nog net lichte hemel....... Helaas zijn die hoeveelheden niet prettig voor iedereen. Ik las,dat er voetbalvelden gesloten zijn,vanwege alle ganzenpoep. Ook kunnen boeren er last en schade van hebben. Te grote populaties worden uitgedund. Maar ik als simpele burger geniet er van. En zeg in mezelf "een goede nacht,waar dan ook".

5 opmerkingen:

  1. Toen we hier 10 jaar geleden kwamen wonen hadden we de eerste jaren 2 of 3 nesten in de sloot voor de deur en al dat spul liep natuurlijk overal rond. We wonen aan een doodlopend weggetje met veel grasveldjes. Alles zat inderdaad onder de poep. Het was wel mooi gezicht.
    Maar de laatste jaren worden de nesten door de gemeente verstoord/eieren weggehaald

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, je kunt er maar beter van genieten. Iets doen aan die overlast kun je niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de ganzen geven inderdaad veel overlast.waterkant wordt vertrapt veel heel veel poep,dat vind ik met de vogelgriep verspreiding niet prettig.bij mij in de buurt kan je niet meer langs de waterkant wandelen vanwege de poep .eieren rapen helpt niet ze blijven doorgaan met leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij horen ze ook regelmatig langskomen. Daar zijn ze weer zeggen we dan... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie groet van jou aan de ganzen Izerina!

    BeantwoordenVerwijderen