Volgers

Volgers

zondag 12 augustus 2018

film en verhaal

Gisterenavond was op tv de film "the revenant". Wij hadden al een vorige keer gekeken. Aan alle kanten bejubeld, viel de film tegen. Prachtige natuuropnames maar veel kreunen en kruipen. Ook soms onwaarschijnlijk. Zo lang in het ijskoude water liggen en dat overleven?
Mijn man had het oorspronkelijke verhaal gelezen. Dat speelde zich af in de herfst. En maakte het overleven veel realistischer. Die hoofdpersoon heeft een geweldige lichamelijke conditie en vechtlust. Om zo zwaar gewond toch de bewoonde wereld te bereiken.
Ik wist niet, dat het verhaal van die overlevingstocht hier op de boekenplank stond. Dus op mijn vraag "las je het echte verhaal in het Nederlands en zo ja, wat is de titel?" kreeg ik als antwoord een verhalenbundel aangereikt.
Dat boek ga ik lezen. Want ik wil nu weten, wat er werkelijk is gebeurd.

4 opmerkingen:

 1. Ik zag de film een paar jaar geleden en weet het nu niet meer heel precies. Maar wel weet ik dat ik het een prachtfilm vond. Dat boek wil ik nu ook lezen. Heet het ook The Revenant?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben het verhaal als onderdeel van het boek"gedoemde reizen,dolende zielen"van Edward E. Leslie

   Verwijderen
 2. Gisteren een klein stukje gezien, maar was niet in de stemming voor zo'n soort film. Van mijn zoon hoorde ik al eerder dat hij heel erg goed was. Heb een Poirot mysterie bekeken; ook moord en ellende :)

  BeantwoordenVerwijderen