Volgers
Volgers
vrijdag 9 mei 2025
pesto
Mijn man ging vorige week naar Frankrijk. Begin jaren '90 ontdekten we daar aan het eind van een stil weggetje een simpele camping. Geweldig. Sinds die tijd kwamen we er elke zomervakantie. Bij het ouder worden en gepensioneerd zijn huurden we "het gele huis"een oud boerderijtje. De mensen zijn langzamerhand goede bekenden geworden. Altijd zoek ik naar typisch Zeeuwse produkten,als cadeautje. Omgekeerd kwam mijn man deze keer thuis met o.a. een potje pesto. Ik kookte pasta en had de pesto op tafel gezet. De snoeperd nam al van te voren een hapje."Oh jakkes"was de reactie. Wat bleek,het was een pesto van aardappelschilfers. Dat kende ik niet. Wel pesto van basilicum,spinazie of brandnetel met lekkere kaas en pijnboompitten. Ik maak het potje op,want het smaakt wel. Alleen niet met de gedachten aan "onze"pesto. Toch maar weer eens basilicum kopen en zelf maken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat een leuk bericht! Frankrijk is (was) ook mijn favoriete vakantie land....
BeantwoordenVerwijderenToch wel knap dat je het op maakte!
BeantwoordenVerwijderenIk kan me niet voorstellen hoe dat smaakte.
BeantwoordenVerwijderenHa, jij hebt ook een geel huis in je herinneringen! En pesto van aardappelschilfers... hmmm... kan me voorstellen dat je man teleurgesteld was. Hier maken we onze pesto ook zelf: van allerlei groen uit de tuin. Boerenkool, blad van paardenbloem, malva, daslook... en dan met hazelnoten en geen kaas (soms wel gistvlokken). Altijd lekker!
BeantwoordenVerwijderenHaha, dat was toch andere koek... ehhh... pesto. Ik ken pesto wel met andere noten (o.a. cashew) maar van aardappel, die was nieuw voor me.
BeantwoordenVerwijderenWat mooi zoals mensen bekenden worden en dat jullie elkaar dingen geven. Superlief!
BeantwoordenVerwijderen