Volgers

Volgers

donderdag 26 april 2018

groenvoer

Yvette van Boven maakte maandag pasta met raapsteeltjes. Toevallig had ik die ook besteld. En waren er te weinig aardappels. Ik dacht eerst aan een omelet met raapsteeltjes. Vanavond probeerde ik haar recept. Eerlijk gezegd was het voor mij geen topper.
Nee dan koop ik liever snijbiet. Mijn huidige snuffelen op Youtube leverde boeiende video's op van een zekere dr. Eric Berg. Die is vol lof over snijbiet en alle gezonde stoffen daarin. Ook bij anderen las ik dat. In de tuin staat een teil met snijbiet. Die gaat door de omelet of smoothie. Ik heb gisteren nog een extra teil gezaaid. Ook rucola, mesclun en zomerpostelein. De buurvrouw had roodkapje voor me, de plantjes. Daar kan ik al blaadjes van knippen
Met dit lenteweer krijg ik altijd zin in dit lichte voedsel. Helaas, als de bestelling op vrijdag komt, kan ik die bladgroente niet de hele week bewaren. Nu maar hopen,dat er snel iets in de teilen opkomt.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben begonnen om brandnetels te eten, met vrij veel boter stoven en peper en zout is lekker. Thee met citroen smaakt heel lekker groen, alleen niet lang laten staan dan wordt het bitter merkte ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is het voorjaar pas echt begonnen, na de eerste brandnetelsoep.

      Verwijderen