Volgers

Volgers

vrijdag 27 april 2018

zoet

Naast me ligt een reuze sinaasappel(een navel) op de fruitschaal. Je ruikt de heerlijke geur door de hele keuken. Mijn man kwam zijn favoriete fruit tegen op de vrijmarkt. Ik eet steeds een partje mee. Sappig en zoet.
Wat een ander zoet dan al die toegevoegde suikers. Want ondanks de beloften van de levensmiddelengiganten lijkt het wel of sommige producten juist meer suiker bevatten. Elk voorjaar eet mijn man een tijdje low-carb. Dan lezen we etiketten. Het is vooral in de zuivel dat het aantal koolhydraten hoger is dan vorig jaar. Vleeswaren blijft gelijk.
Op dit moment verschijnen er weer berichten, dat de gemiddelde Nederlander te veel suiker eet. Ik bedacht, dat als al die toegevoegde suikers weggelaten werden er ruimte was voor af en toe een koekje of snoepje. Zonder dat er  veel suiker gebruikt werd. Maar helaas voorlopig zal de consument  zijn producten zorgvuldig moeten uitzoeken. Of zelf maken. In zelf gebakken brood of eigen ketchup zit geen suiker.
Al die kant en klaar producten waren ooit bedoeld, om het de mens gemakkelijker te maken. Nu wordt door die overdaad met schreeuwerige teksten op de verpakking de keuze alleen maar moeilijker.

1 opmerking:

  1. Ik ben dus een gemiddelde Nederlander. Ik moet er wat aan gaan doen...

    BeantwoordenVerwijderen