Volgers

Volgers

zondag 27 mei 2018

genoeg

De laatste tijd merkte ik, dat mijn gevoel van "ik heb genoeg" verbazing wekte. Allereerst heb ik mijn oude brilmonturen gehouden. Nauwelijks een jaar gedragen en ze zitten prettig. Waarom zou ik iets nieuws nemen? Ik zag de opticien verbaasd kijken.
Later bij het ophalen van de brillen, had ik mijn eigen brillenkokers meegenomen. "Neem toch die mooie nieuwe kokers" was het advies. Waarom iet goeds wegdoen ? Ik heb mijn eigen, prettige kleinere kokers gehouden.
Op de braderie was het aanbod 2 shirts voor 5 euro. Nu heb ik niets nodig. Maar ik viel voor een prachtig kleurtje. Het was nog moeilijk, om gewoon één shirt te kopen. Ik dacht even "dan maar twee,eentje voor de buurvrouw".
Thuisgekomen paste het shirt net niet. Dus heeft de slankere buurvrouw alsnog een t-shirtje. Ik snap het wel. Het gevoel van "genoeg" is niet goed voor de economie.5 opmerkingen:

 1. Steeds meer mensen worden er zich bewust van. Nu nog een omslag maken bij de winkeliers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd veel voorraad een vaak maar een heel klein boodschappenlijstje, voornamelijk groente en fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik 5 brillen ingeleverd en ook 2 brillen die ik nauwelijks gedragen heb ,de ene een jaar de andere maar een paar maanden . Maar de actie van gratis glazen bij een montuur bij Hans.A was veel voordeliger dan glazen in mijn oude montuur laten zetten .Ik hoop dat de ingeleverde brillen weer dienst kunnen doen in een land waar mensen geen dure bril kunnen kopen .Verder laat ik me zo min mogelijk verleiden tot andere goedkope acties waar dan ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welk kastje of laatje ik ook opentrek in huis, alles schreeuwt: overvloed. De commercie trekt ook aan mij, maar meestal win ik. Ik heb het gewoon niet nodig.

  Wwl jammer van het shirtje, overigens :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen