Volgers

Volgers

zaterdag 30 juni 2018

kombucha

Zo'n 15 jaar geleden heb ik een tijd lang kombucha gemaakt. Maar daar kwam de klad in. Vorige zomer had ik ook al plannen om weer te beginnen. Door enthousiaste stukjes op youtube besloot ik dat nu te doen.
Een advertentie op prikbord(soort Zeeuwse marktplaats) leverde niets op. Een vraag op "ik geef weg" op facebook werd niet geplaatst. De buurvrouw maakte me attent op de facebook-groep "ik ben op zoek naar".
Dat was meteen raak. De mevrouw, die van mij kefir gekregen had, wilde me wel een zwam geven. Een ander had al een zwam klaarstaan. Gisteren haalde ik die op. Het is leuk praten met mensen, die ook een plank vol gefermenteerde levensmiddelen hebben staan. De meneer bakte zuurdesembrood. Ik was jaloers op hem. Mijn keuken geeft geen goed desem.
Toevallig had de dorps-kringloop mooie glazen potten staan. Flessen had ik zelf bewaard. Zwarte thee had ik ook nog. Vanochtend heb ik de kombucha gemaakt. Nu is het afwachten of het proces goed verloopt en ik weer die vroegere smakelijke drank krijg.8 opmerkingen:

 1. Ik heb er zelfs nog nooit van gehoord en moest even Googlen .Eerlijk gezegd spreekt het mij niet aan ,maar ik hoop voor jou dat het lukt om dat drankje te maken .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop voor je dat het drankje uiteindelijk goed smaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook een tijdje gemaakt. Maar zooooooveel suiker moet erin! Ik zie niet in hoe dat gezond kan zijn. Zou het niet ouderwets/achterhaald zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb begrepen,dat die suiker omgezet wordt in andere stoffen

   Verwijderen
 4. Ik ben ook benieuwd , hoelang duurt het het eigenlijk voordat het klaar is voor gebruik? Ik heb zelf tijden een Herman op het aanrecht gehad, vriendschapsbrood ken je dat ook? Heerlijk maar wel erg zoet 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen