Volgers

Volgers

maandag 2 juli 2018

zomerochtend

Rond half vijf was ik even wakker. En hoorde het aarzelende begin van de merelzang. Lang luisteren lukte niet, ik viel weer in slaap. Om weer wakker te worden van een stralend zonnige lucht.
Wat is het heerlijk koel in de ochtend. Met jas aan fietste ik langs  het water. Merle heeft er bij die temperatuur ook zin in. Ik kan haar soms niet bijhouden.
Eenmaal thuis gaan alle deuren open. Met een waakhond durf ik de voordeur wel even open te houden. Dan zakt de temperatuur in huis een paar graden.
We hebben gelukkig het grootste deel van de dag een koele keuken. Pas aan het einde van de middag schijnt de zon naar binnen. Op het heetst van de dag en dan warmt het snel op. De laatste dagen heb ik tijdens het koken de ventilator aangezet. Want gaspitten verspreiden ook warmte.
Helaas is de slaapkamer boven de keuken. Dus die warmt op het laatst ook flink op. Vannacht had ik alle ramen open en streek er af en toe een koel windje langs mijn gezicht. Nee,ik zou geen mens voor de woestijn zijn.

5 opmerkingen:

 1. Wat zijn de zomerochtenden nu mooi he? Ik geniet er enorm van. We boffen maar met al dit mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk is het!!! Ik heb wel een beetje pech. Ik heb jarenlang zeer slecht geslapen, dwz. veel te kort. Ook de afgelopen winter. Ik ging er dan ook uit. Om een uur of vier, half vijf. En nu ineens is het al een paar weken zo rond half zeven, zeven uur zelfs een keer. Was beter andersom geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier rond 4.15 genoten van de vogels die dan al fluiten alleen duurt het wel lang voor ik weer een beetje kan slapen .Maar zo mogen genieten is het dat waard .Hier weinig deuren en ramen open omdat onze poes niet buiten mag ,dus als de ramen op de kiepstand staan is het goed opletten Ook het slaapkamerraam kan ik 's nachts niet open doen omdat onze slaapkamer op de begane grond is dus dat durf ik echt niet , er zijn vrij veel inbraken in deze buurt. Gelukkig ligt hier het keuken gedeelte en de slaapkamer op de noord kant .Maar het meest genieten we ook in de ochtend als het nog wat koel is .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De morgenstond heeft goud in de mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben slaapkamers in het dak. Minder fijn bij zo'n warm weer. Gelukkig bestaan er ventilators.
  Maar van het ochtendlijke merel gezang kan ik ook echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen