Volgers

Volgers

zaterdag 9 november 2019

middenweg

Bij Vlasje las ik over het tv-programma "Dennis en de vrije geesten". Ik keek met veel plezier naar o.a. Alowieke. Heel iets anders, dan het lezen van haar blog.
Het viel me op, dat Dennis vaak de tegenstelling ratrace en het vrije leven van de mensen in zijn docu benoemde. Dat is inderdaad opvallend anders. Maar ik vroeg me af, hoe groot de groep is die een middenweg bewandeld.
Niet "druk,druk,druk en consumeren, maar een kalmer leven. Part-time werken. Kleiner wonen. Eenvoudig leven. Veel zelf doen en  hergebruiken. Misschien een moestuin. Daardoor tijd hebben voor de mensen om je heen, hobbies en gewoon eens nietsdoen. Ik snap, dat zo'n leefwijze niet boeiend is voor een tv programma.
Ik vertelde deze gedachten aan mijn man "Ongeveer leven zoals wij al die tijd deden en nog doen " was zijn commentaar. Misschien wel.9 opmerkingen:

 1. Vooropgesteld, Dennis en Alowieke, dat zegt mij helemaal niets. Maar, dat komt waarschijnlijk doordat ik niet mee doe met de ratrace, niet op tv programma's bekijk "omdat iedereen daar naar kijkt". Ik werk parttime, probeer alles wat ik nodig heb zelf te maken of te vinden bij een kringloop (en ik heb niet heel veel nodig bovendien, zeker niets om mee te doen met wat de mode in kleding of interieur voorschrijft). Ik houd daardoor vrije tijd over, om te delen met mensen om wie ik geef, om bezig te zijn met klussen en hobbies, om rust te vinden, in mijn eigen huisje, of tijdens een wandeling door het bos. En als ik dan in de kantine de verhalen hoor van collega's, ben ik zo blij dat ik niet mee doe aan dat druk druk druk en consumeren, maar dat ik consuminder!
  Wat een ontzettend schattig huis is dat op de foto, woon jij daar? Het is precies het soort huis wat mijn voorkeur heeft, klein maar fijn.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ons huisje Anja. 35 jaar geleden gekocht voor 28.000 euro. Opgeknapt met deels spullen van de eerste kringloop op het eiland. Ik kan er nog zo blij mee zijn.

   Verwijderen
 2. Dat is een groeiende groep, die Genoegers en Slowers, maar niet opzienbarend inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, de middenweg bevalt prima. Mooi programma en grappig te weten dat Dennis in de duurste gemeente qua woonprijzen van Nederland woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi lief huisje hebben jullie .Laten wij maar leven op onze eigen rustige manier
  Fijn weekend, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe mee, met een tandje lager leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genoegers en Slowers, mooie termen. Ik kan me er ook wel in vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar. Nog een paar maanden en dan ga ik met deeltijdpensioen. Net voor m'n vijftigste. Ik noem het in mijn hoofd het verlangen naar februari, omdat het dan zo ver is. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, er is denk ik ook zeker een middenweg! Die bewandelen mijn man en ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen