Volgers

Volgers

zondag 1 november 2020

noten, zaden en pinda's

Ooit was ik dol op amandelpasta. Toen kwam de tijd,dat bij elke aankoop het potje duurder was. De man in de winkel baalde. Zijn inkoopsprijs werd bij elke bestelling hoger en dat moest hij doorberekenen. Maar de klachten kon hij ook aanhoren..........Op een bepaald moment stapten we over op sesampasta. Heerlijk schijfjes appel met een likje tahin. Op een cracker smaakt het me minder. Maar in de humus gaat ook een flinke schep. Die prijs gaat veel langzamer omhoog........Toen kwam de pot pindakaas in de kast. De bioversie van de jumbo. Gewoon een schepje nemen,als een snoepje. Merle is er zo gek op,dat de glucosamine naar binnen geslokt wordt met een likje pindakaas...... Helaas al weken die pot lekkers niet meer te koop. Er is al een mail onderweg naar de super,maar het antwoord duurt wat langer. Ik had een andere pot meegenomen,maar wat valt dat tegen voor onze "verwende smaak". Het geeft niet,beetje bij beetje gaat het door de hondenbrokken. .......Mijn man was naar de Achterhoek. Ook daar een lege plek op het schap. Hij nam de bio-pindakaas van calvé mee. Net zo lekker,maar wel duurder. Nu wachten op het antwoord van de jumbo. En komt die pot terug,dan ga ik ,niet zo sociaal,toch even hamsteren.

8 opmerkingen:

  1. Jij en je man zijn, met alle respect, niet jong meer. Wat maakt die paar centen nu uit als je iets lekker vindt. Je kunt je geld toch niet meenemen dus geniet er toch lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allemaal heel lekker, maar inderdaad wel duur. Ik ken de bio-pindakaas niet, zal eens kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het prijs verschil komt omdat het een natuur produkt is ,een oogst kan tegen vallen ,met als gevolg een soms fikse prijs verhoging, niets aan te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tahin is heerlijk in gerechten, maar inderdaad vrij prijzig. Op een cracker wel lekker met banaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Al bij de Turkse supermarkt gekeken voor Tahin?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je in ieder geval een pot hebt gevonden met een lekkere smaak ook al is hij wat duurder.

    BeantwoordenVerwijderen