Volgers

Volgers

donderdag 20 juli 2023

hitte en kou

We worden gebombardeerd met akelige verhalen over de huidige hitte in zuid-Europa. Natuurlijk is het voor sommige mensen niet best om te leven bij 40+ graden.Maar vroeger waren er ook wel eens zulke zomers met die hoge temperaturen. Dan stonden de media niet bol met dreigend rode temperatuurkaartjes. Bovendien je kunt je toch aanpassen aan de gwoonten daar. Alleen in de ochtend en avond aktief zijn. Ook is er de mogelijkheid je vakantie te schrappen..........In 1976 waren er stukken in de krant over flinke hittegolven in Frankrijk en Spanje.Wij hadden ingepakt voor een vakantie in die richting.We brachten de hond naar mijn schoonouders in de Achterhoek. Intussen kwamen de verhalen van campings zonder water en vervelende toestanden. Ineens besloten we "We gaan naar het noorden,naar Zweden". Een prachtig land. Alleen had ik me niet gerealiseerd,dat kleding en slaapzakken waren ingepakt voor een warm land. Wat hadden we het koud soms.Ik weet nog,dat ik lag te rillen in de tent. Mijn man besloot een groot vuur te maken ,om op te warmen en desnoods een beetje bij te slapen.Het jaar daarop gingen we weer,maar nu met warme truien.

4 opmerkingen:

  1. Dat is waar. Het weer heeft wel vaker raar gedaan. Ik herinner me een zomervakantie in Drenthe waarin het 's nachts tegen het vriespunt kwam. Onze jongste zoon kon toen net kruipen, maar toen we terug waren moest hij het opnieuw leren. Het was te koud geweest om te kruipen op zijn blote zomerknietjes. Maar het is nu toch wel extreem hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ... ja, want zo extreem is alles niet veranderd; paniek zaaien lijkt een trend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een fijne nuancering Izerina. Het klinkt op het nieuws inderdaad heel erg dramatisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook van mij: dank je wel voor deze nuancering Izerina! EN voor de mooie herinneringen en leuke foto's daarbij. Ondanks de vuurtjes krijg ik het bij het idee van met alleen zomerkleding naar Zweden gaan koud, bbrrr.

    BeantwoordenVerwijderen