Volgers

Volgers

woensdag 14 oktober 2020

ouderenuurtje

In het dorp heeft de supermarkt twee ouderenuurtjes bedacht. Van 7.00-8.00 en 13.00-14.00. Heel attent,maar dat eerste uurtje lijkt me vroeg voor kwetsbare mensen. Wie op de thuiszorg moet wachten,kan al niet. Heeft iemand opstartproblemen door b.v. artrose,dan stap je ook niet zo vroeg op de fiets.Die mensen kunnen gelukkig ook in de middag terecht. .......Ik besloot om op het vroege uur boodschappen te gaan doen. Gewoon Merle uitlaten, even tandenpoetsen en een banaantje eten. En dan nog met joggingpak over de pyjama boodschappen doen........Er was één andere klant. Alles was wel aangevuld,dat viel me mee.Bij de kassa zat niemand. Gelukkig liep een mevrouw de bloemen bij te vullen. Zij riep een cassiere. Die jonge vrouw zag er slaperig uit. Ik vroeg haar,of ze door het ouderenuurtje eerder moest beginnen. Dat was het geval.En dat voor die enkele klant. Ze vertelde wel,dat in het middaguurtje er regelmatig groepjes drukke jongeren komen. Moeilijk,want men wil geen agressie in de winkel.Ik heb haar een goede verdere dag gewenst....... Naar huis fietsend bedacht ik,dat de jumbo kwetsbare mensen ook helpt met het omlaag brengen van het bestelbedrag en bezorgkosten bij het online winkelen. Als mijn bioboer het met minimaal 30 euro en 3,75 bezorgkosten kan doen,waarom zo'n grote winkel niet? Ik ga ze eens mailen......Thuis brandde het licht. Mijn man was wakker geworden en bedacht om nog even op te blijven en thee te maken. Zo zaten we samen te ontbijten.

8 opmerkingen:

 1. Mijn kleine Albert Heijntje had in maart een tijdje een ouderenuurtje 'smorgens vroeg. Maar dan kwam bijna niemand, ik ook niet. Wel om 8 uur, en dat doe ik nu dus ook. Maar dan staan de paden vol met vakkenvullers, en zijn veel schappen nog niet aangevuld. Dat voelt ook niet goed. Zag dat de Dirk ook een uurtje van 19 tot 20 uur had. Nog niet geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een goed, doch niet te druk, bezocht ouderuurtje. Heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier heeft de Lidl 2 uur voor ouderen en kwetsbare mensen ingesteld ,van 7 tot 9 uur in de ochtend .Ik ben geen ochtend mens en heb lang tijd nodig voor ik weg kan dus ga gewoon [met mondkapje]op de gewone uren mijn boodschappen doen .En verder blijf ik lekker thuis .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plus bezorgt al vanaf 25 euro, maar de bezorgkosten zijn 6 euro. Er zijn ook elke week artikelen waardoor je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Ik bestel alles on line vanwege erg slecht ter been zijn.
  En vanwege o.a. artrose kan ik niet meer fietsen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik laat alles door ah thuis bezorgen. Ik heb meteen een bundel genomen dan weet je zeker dat je elke week een bezorgmoment hebt. Het was even een puzzel maar nu staat ie elke donderdagochtend voor de deur. Dat kost me dan 2.50 per keer maar dat haal je er door de bonus makkelijk weer uit. Het bevalt me uitstekend, behalve vanmorgen dan, toen kreeg ik een berichtje dat het brood wat ik besteld had tijdelijk niet op voorraad was. En laat dát nou juist helemaal op zijn😤

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne manier van thuiskomen en wat lief van je man. Ik zie het beeld gewoon helemaal voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig toch samen ontbijten. Ik heb yijdeblns de vorige crisis me bij picnic opgegeven. Ik heb een half jaar moeten wachten tot ze voldoende capaciteit hadden en ik aan de beurt was. Normaal is minimaal 35 euro en gratis bezorging. De 2de dag werd het bezorgd en je kunt tot de avond ervoor 10 uur bijbestellen. Bevalt prima maar.... nu is het zo vreselijk druk geworden en duurt het eerstvolgende bezorging moment bijna een week. Per stad is dat verschillend. Bij een vriendin in Tilburg is het iets sneller. Ik moet me er nu helemaal op instellen maar dat gaat lukken. Ik denk dat nieuwe klanten nog langer moeten wachten dan ik tijdens de vorige crisis.

  BeantwoordenVerwijderen