Volgers
Volgers
woensdag 22 januari 2025
sodabrood
Een vriendin had een boek uit de bieb meegenomen. "Echt iets voor jou,met je brood bakken"zei ze.Het waren allemaal recepten van sodabrood. Nu had ik dat in het verleden al eens geprobeerd. Voor mij geen succes. Maar met de duidelijke beschrijving wilde ik nog wel een poging wagen.Helaas,het smaakte niet lekker voor me "niet te vr----"volgens mijn man.
Waarschijnlijk werkte het weegschaaltje voor grammen niet echt goed en zat er te veel baking soda in. Dapper probeerde ik de dag daarna nog een sneetje. Ik gooi niet snel iets weg,maar dit wel. Dit weekend probeer ik nog een minibroodje met wel juiste verhoudingen. Maar wat zat ik vanmiddag lekker te eten van mijn vergebakken vertrouwde gistbrood.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Vroeger akte ik dat ook wel eens, mede omdat je dat niet hoefde te kneden en ik vond de korst zo lekker. Maar met mijn oude gebitje kan ik niet zo goed meer harde dingen kauwen
BeantwoordenVerwijderenHeb je er wel voldoende zuurtje bijgedaan, in de vorm van karnemelk of yoghurt of citroen? Als dat er niet inzit wordt het ook slecht van smaak een beetje gas/amoniak achtig.
Ja met yoghurt en nog een scheutje azijn
Verwijderen