Volgers

Volgers

zondag 15 januari 2017

tingeling

Merle is gewend een paar keer per dag in de tuin te scharrelen. Er kan een buurvrouw zijn,die een hapkluif geeft. Of zo maar wat snuffelen. Als het goed weer is, staat altijd de achterdeur open. Merle springt tegen de keukendeur op en doet de deurknop naar beneden met de poot en komt zelf binnen. helaas kan ze niet de deur weer sluiten.
Maar nu is het koud. En staat zelfs de kachel in het bijhuisje op de waakvlam. Ze mag wel naar buiten, maar de buitendeur gaat weer dicht. En dat is soms een probleem. Want Merle blaft of piept niet, als ze naar binnen wil. Ze gaat in de vensterbank staan met de voorpoten en kijkt de keuken in. Dat moet één van ons net zien ,om vervolgens de hond binnen te laten.
Vanochtend in het donker ging het even mis. Ik zat iets te lezen en was helemaal de hond vergeten. Dan staat ze trouw voor de achterdeur te wachten. Als het nog langer geduurd had, was ze er bij gaan liggen. Jammer, dat we geen bel met touw hebben. Dan had ze kunnen leren, om te bellen.
 



 

5 opmerkingen:

  1. Wat zoet en herkenbaar.
    Onze labrador blaft en piept ook niet. Gaat er bij liggen en wachten. Als het erg gaat regenen of zo dan wil ze nog wel eens zachtjes met haar poot tegen de deur krabben.
    Fijne zondag , Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vertrouwen dat de deur wel weer eens open gaat is ontroerend. Onze hond piept wel en dat wordt steeds harder, niet te negeren!
    Ik had ook eens een kat die roffelde op het raam van de keukendeur. De eerste keer schrok ik er enorm van.

    BeantwoordenVerwijderen