Volgers

Volgers

donderdag 28 december 2017

zielig

De eerste vijf jaarwisselingen was Merle niet bang voor vuurwerk. Voor ons een verademing na 13 jaar een panisch bange hond te hebben gehad. Maar helaas daarna begon deze hond tekenen te vertonen , al die knallen op zijn minst onaangenaam te vinden.
Nu begint hier de herrie al eind september. Wekenlang werd er toen elke avond wel vuurwerk afgestoken. Juist in december werd het wat minder. Misschien opgepakt door de politie?
Die dagelijkse knallen lijken zich voor Merle op te hopen in steeds heviger afkeer. Bij ons mensen trouwens ook. Nu kruipt ze regelmatig in haar hol, een hoekje achter de stoel. In elkaar gedoken, staart tussen de poten. Gelukkig wil ze nog wel eten. Dus een stukje brood met Bach-rescue wil er wel in.
Ik ken iemand, die haar hond een week naar een pension midden in de polder doet. Maar Merle is nog nooit van ons weg geweest. Die kan beter bang hier blijven.
Ik tel de dagen af. Nog drie dagen met veel knallen. Op oudejaarsavond oorlogsherrie,een verschrikking voor mens en dier. En daarna nog een week af en toe een overgeschoten stuk vuurwerk. Wat zal ik blij zijn, als al die herrie over is.

8 opmerkingen:

 1. Zo zielig die honden die zo bang zijn. Sterkte de komende dagen.
  Met warme groet. Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een vervelende tijd voor honden en andere huisdieren. Ook ik doe Boaz er beslist geen plezier mee om hem in een pension te doen, hoe goed ze het daar ook hebben. Hij is liever bij mij thuis en om me heen, die veiligheid is belangrijk voor hem en dat kan ik hem gelukkig bieden. Nog een paar dagen en dan keert de rust weer, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze hond is voor van alles snel bang maar gek genoeg trekt ze zich van vuurwerkknallen zich helemaal niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn hond was pas de laatste drie jaar van z'n leven bang. Zo zielig. Ik haat vuurwerk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poen en Mijntje gaan naar een pension, lekker buiten ravotten met andere honden. En geen vuurwerk in de buurt. Prima oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook voor mij mogen ze een vuurwerk verbod doorvoeren, alleen al voor alle dieren buiten en binnen die bang zijn, zo zielig.
  Ik zelf haat[gebruik dit woord niet graag] het ook, en ben er ook bang voor. ben het liefste binnen met ramen en deuren gesloten de laatste dagen van het jaar,[kan niet altijd vanwege werk maar nu gelukkig wel...ik blijf ook altijd bij mijn 2 poezenkids thuis om een oogje in het zeil te houden.
  kan niet wachten totdat deze ellende weer voorbij is. ongeveer 1 week na het nieuwe jaar zal het weer wat rustiger worden gelukkig.
  de site van vuurwerkoverlast heb ik alweer ingeschakeld aangezien ze hier alweer een week of 3 bezig zijn,

  Op naar een rustig mooi stil en gezond 2018 voor iedereen.
  Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons is in vele gemeenten vuurwerk afsteken verboden. En maar goed ook. Ik vind het een gevaarlijke en asociale bedoening. Laat vuurwerk afsteken over aan professionelen. Die maken er een schitterend schouwspel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze Margie is stokdoof en heeft dus nergens last van. Onze katten halen we al bijtijds in huis . Alleen deze dagen mogen ze gebruik maken van onze hele huis, ze maken daar grof misbruik van trouwens , in plaats van zich onder de bedden of in de kasten te verstoppen , kom ik ze tegen óp de bedden ...zeer relaxed en tevreden over zoveel comfort 😏

  BeantwoordenVerwijderen