Volgers

Volgers

maandag 15 april 2019

tegenvallerVol goede moed ging ik naar de orthoptist. Ik heb goed geoefend en een uurtje lezen en een half uurtje tv kijken aan mijn rantsoen toegevoegd. Ik dacht aan een brillenglas met prisma of nog verdere verbetering door oefenen.
De convergentie recht vooruit was inderdaad verbeterd. Maar zijwaarts juist minder geworden. Dat vond de mevrouw vreemd. Ik merk het door b.v rechts tegen dingen aan te lopen. En heel goed te moeten opletten in het verkeer voor alles, wat van rechts komt.
De orthoptist stuurt me door naar een neuroloog. Om uit te sluiten,dat er mogelijk oud letsel met deze klachten te maken heeft. Ook kan mijn duizeligheid na die ontsteking van de evenwichtszenuw en het restant daarvan samengaan met wat mijn ogen nu (mis)doen.
Ik wacht af en hoop in stilte, dat er misschien aan het totaalplaatje iets verbeterd kan worden.

7 opmerkingen:

 1. Oei, dat is niet zo mooi. Ik hoop met je mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik me afvraag ,waren deze klachten er al eerder of is dit sinds de staar operatie ? Want ohh wat is er veel veranderd bij mij ,veel goeds echt wel maar ook dingen die ik niet begrijpen waar ik soms van schrik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De beperkingen met lezen en beeldschermkijken ontdekte ik na de staaroperatie. Volgens de orthoptist is het convergentieprobleem aangeboren. Mijn spieren konden de ogen tot nu toe goed houden. Maar leeftijd en de andere lenzen na de staaroperatie zijn net te veel van het goede.

   Verwijderen
 3. Heel naar, is er geen enkele verbetering te verwachten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat hangt af van uitsluiten van een neurologische deel-oorzaak. maar ik blijf oogoefeningen doen.

   Verwijderen
 4. Wel goed dat ze het even goed gaan uitzoeken. Hopelijk krijg je een goede uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen