Volgers

Volgers

maandag 20 april 2020

afstand

Aan het eind van de middag was ik met de keukendeur open aan het koken. Ik dacht iets te horen buiten. "Iza,help,help".Het was de buurman. Hij was alleen thuis,had geprobeerd ergens te komen op zijn krukken, struikelde en viel. Hij kon zelf niet overeind komen. De buurvrouw deed net een boodschap.
Mijn man en ik liepen er snel naar toe. Gelukkig geen breuken of bloed. We kregen hem overeind en in zijn rolstoel. Zuurstof omhoog, want de inspanning had hem uitgeput.
Op zo'n moment denk ik niet aan afstand of besmetting. De buurman ook niet en die liep het meeste risico met twee mensen zo dicht bij. We bleven wel weer op 1,5 m bij hem zitten tot hij zelf naar binnen kon strompelen. Eenmaal in de keukenstoel wilde hij bijkomen van de pijn en benauwdheid. Wij gingen naar huis. Maar na 10 min keek ik nog even door hun raam, of alles goed was. Gelukkig liep daar de buurvrouw weer.
Straks komt er wel een berichtje over de nacht en napijn.


4 opmerkingen:

  1. Och hemel, wat fijn dat jullie in de buurt waren om te helpen. Nee, dan kun je geen afstand meer houden. Hoop dat hij geen napijn heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach jeetje wat sneu en idd dan denk je even niet aan afstand houden .Gelukkig konden jullie hem helpen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed dat je er meteen naar toe ging, en hem hielp. Je kunt zo'n man toch ook niet laten liggen. Wat fijn dat hij jullie als buren heeft!

    BeantwoordenVerwijderen