Volgers

Volgers

donderdag 16 april 2020

goed gesprek.



Een vriendin van me heeft niet lang meer te leven. Vanochtend lukte het eindelijk om elkaar weer eens te zien. De laatste jaren mopperde ze vaak en voelde ik me ondergedompeld in negativiteit. Maar nu hadden we een gesprek ,net als vroeger. Ook over het regelen van erfenis en uitvaart.
Bij het laatste telefoongesprek had ik gezegd: "Ik ga me jou herinneren,als die keer,dat we in dat cafeetje de slappe lach hadden". Dat had bij haar ook oude gebeurtenissen omhoog gehaald.  "Weet je nog van Amsterdam,toen in Antwerpen en die aankopen in den Haag? De ene leuke herinnering na de andere werd opgehaald.
Wat de toekomst brengt, weet niemand. Krijgt ze weer een darmafsluiting(en daar lijkt het soms op) dan verdwijnt ze in het ziekenhuis met mogelijk zorgpension of hospice. In de lockdown-tijd mag je niet op bezoek.
Als dit echt de laatste keer is,dat we elkaar zien, voelt het heel goed.

8 opmerkingen:

  1. Goede momenten zijn er om te koesteren. Voor haar ook. Mocht het verslechteren dan is dit een mooie
    Afgeronde beleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is denk ik een goede voorbereiding. Maar het lijkt me moeilijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je een mooi gesprek had en misschien was het de laatste keer .Het is fijn dat het gesprek jou een goed gevoel gaf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn zo'n afsluiting, dan overheersen de leuke gedeelde momenten achteraf in plaats van haar somberheid die is gaan overheersen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat je echt contact met haar had, en dat het een fijn gesprek was!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat het zo'n mooi gesprek was. Écht contact!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het zijn de mooie momenten die je later kan blijven koesteren.
    Ik heb foto's staan van dierbaren waar ze op staan op een moment dat ze gelukkig waren. Mijn ervaring is dat je de ellendige momenten nooit helemaal vergeet, maar ze raken op de achtergrond, die 'gelukkige plaatjes' schuiven er steeds voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen.,
    Ongelooflijk, maar ware God is altijd groot. Na verschillende afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening dankzij deze zeer eerlijke Mr .Sandijs KUPLENS. Voor meer informatie, neem gewoon contact met haar op via e-mail op : sduplens@gmail.com
    Het biedt leningen van 3.000 tot 3.000.000€ aan iedereen in staat om terug te betalen met rente tegen een lage rente van 2% twijfel niet aan dit bericht. Het is een perfecte realiteit. Geef de boodschap door aan je geliefden die in nood zijn.
    Moge God je zegenen.

    BeantwoordenVerwijderen