Volgers

Volgers

vrijdag 23 augustus 2024

toevallig

Toen ik laatst de tv aanzette,viel ik in een aflevering van Ancient Aliens over Erich von Däniken. Meteen opgenomen en gisteren gekeken. Zijn bestseller "waren de goden kosmonauten" veranderden mijn wereldbeeld. Ook ontstond de belangstelling voor ufo's. Wat ik leerde gisterenavond,was dat ik één van de miljoenen mensen ben,die zo geraakt werden door dat boek.Dat had ik nooit beseft........ Ook niet,dat films zoals "close encounter"en "starwars" geinspireerd waren op de boeken van von Däniken. Verguisd door de meeste wetenschappers,waren er enkelen die in zijn richting verder onderzoek deden. Zo wordt een bepaald wiel nu gebruikt,doordat een wetenschapper goed las in het bijbelboek Ezechiël en dat wiel namaakte. Regelmatig kwam ook de 93 jarige "captain Kirk"uit Star Trek aan het woord. Dat was een leuke vent om te zien vroeger en heeft nu een mening als in zijn vroegere serie....... Maar dat het geloof in buitenaardse contacten tegenwoordig zo wijd verspreid is,verbaasde me. Maar goed documentaires en nieuwe boeken in de gaten houden. Wie weet kom ik weer zo'n boeiende aflevering tegen.

7 opmerkingen:

  1. Oh jee... gemist. En dat terwijl ik toch ook echt een van die miljoenen was!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een bijzonder boek, ik ken het niet, maar ga het lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had het toentertijd uit de bieb gehaald en later gekocht in de kringloop met een paar andere titels van hem. Ik zal dan ook wel een van die miljoenen mensen zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op YouTube geeft hij ook diverse onderwerpen de aandacht!

      Verwijderen
  4. Dat wist ik ook niet zeg. Dat klinkt heel interessant Izerina. Wat is er toch veel te leren en te ontdekken in het leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja altijd leuk en spannend. Natuurlijk is er veel meer leven in universa mogelijk dan wij denken. Zouden we ooit contact maken?

    BeantwoordenVerwijderen