Volgers

Volgers

vrijdag 30 augustus 2024

erwteneiwit

De laatste tijd kom ik steeds producten tegen met erwteneiwit.Een kennis koopt wel eens aparte producten voor me. Ze weet,dat ik het leuk vind te proeven. Maar de laatste pasta met erwteneiwit smaakte me niet. Ook de couscous van erwteneiwit vond ik niet lekker. Die is wel goed als bindmiddel in de soep. Ook las ik over gehakt,gemengd met erwteneiwit. Voor mij vreemd om vlees en plantaardig te mengen. Toch wil ik het een keer proberen....... Van die kennis heb ik wel peulvruchtenpasta leren eten. Heerlijk en goed vullend. Ook de kikkererwtencrackers smaken me goed.. Zo worden peulvruchten in steeds meer producten verwerkt. Beter dan insectenmeel bijmengen. Maar een heerlijke groentenstoofpot met bonen of kikkerwten blijft me nog steeds goed smaken. Niet vermalen of verwerkt,maar gewoon ouderwets.

6 opmerkingen:

  1. Ik hou het wel bij de simpele pure produkten, er moet toch heel wat aan geknutseld worden om het eetbaar te krijgen met die toevoegingen.
    Liever wat minder vaak maar dan wel de echte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mij smaken de peulvruchten ook het best zoals ze zijn, en niet vermomd als iets wat ze niet zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is ook erwtenmelk, plantaardige melk op basis van erwten. Ik vind het vreselijk vies! 1x geprobeerd en de rest weggegeven aan een van mijn dochters, die het wel lekker vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook niet zo n uitvinder en uitzoeken op broedsel niveau. Toch maar gewoon ouderwets lekker eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geef mij ook maar een gewone bonenprutje, zoals ik dat altijd noem, met wat verse groenten erdoor. Al dat geknutsel aan eten, ik hou er niet van. Groeten Ella.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben zelf helaas niet een avontuurlijke eter, en vind het niet zo fijn om nieuwe dingen te proberen. Dus ik vind het heel goed van je izerina je nieuwe dingen probeert.

    BeantwoordenVerwijderen