Volgers

Volgers

donderdag 27 februari 2020

toevallig



Bij het reserveren van boeken van de bieb, moet ik afwachten wanneer ze komen. Daardoor had ik afgelopen weken twee boeken over hetzelfde onderwerp achter elkaar.
Eerst las ik het boek over het klimaat. Het is geschreven vanuit de verbazing van de schrijver, dat hij wel van alles weet, maar niet handelt. Dat onderzoek naar eigen gedachtegang is herkenbaar. Ook is hij één van de weinigen, die de overbevolking bij de klimaatproblemen betrekt.
Ook ik had ooit in een spotje van de partij voor de dieren gehoord, dat minder dierlijke producten eten meer zoden aan de dijk zet dan minder autorijden. Pas na het lezen van dit boek drong het tot me door, wat dat betekent. Gewoon je voeding veranderen.
De schrijver pleit (in de VS) om tot het avondeten dierlijk voedsel te laten staan. En bekent, dat hij soms snakt naar een hamburger.
Afgelopen week kwam het al eerder gereserveerde boek "ooit aten we dieren". Dat voelde als een tweede bel in mijn bewustzijn. Zo van "oehoe,waar ben je mee bezig". Wonderlijk,wat die twee boeken achter elkaar teweeg brachten



3 opmerkingen:

  1. Je weet het wel, maar dat is iets anders dan je er echt van bewust zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooral die tweede vind ik erg interessant klinken. Die ga ik eens even reserveren bij de bieb!

    BeantwoordenVerwijderen