Volgers

Volgers

donderdag 1 juli 2021

toch netjes

Nu de ondergrondse vuilcontainers afgesloten zijn, moeten mensen hun vuil op straat ergens anders dumpen. Dat is te merken aan de vaak volle kleine vuilbakjes en meer rotzooi,ook hondenpoep op straat.Een aantal keren zag ik,dat zo'n bakje uitpuilde en de resten fastfood er naast op de grond lagen. Zondagochtend was het helemaal erg. Bij de oude gymzaal had iemand het vuilbakje leeggehaald. In een grote kring lag van alles,ook zakjes hondenpoep verspreid......... In mijn onschuld dacht ik,dat iemand uit de omliggende huizen de gemeente wel een melding zou doen. Maar nee gisterenochtend zag ik de tot prut geregende troep nog liggen. Dus een melding gedaan en heel snel dezelfde dag een mail terug,dat men alles had opgeruimd. Dat is netjes. Ik heb besloten om "de zeurende bejaarde van vele meldingen"te worden. Want de gemeente is van goede wil ,maar de meeste mensen zien die troep waarschijnlijk niet eens. Er is een hele lijst om aan te vinken op het formulier. Volle bak,er naast gezet vuil, troep in de bosjes enz. Met een grijper echt "milieu-dienst doen" kan ik niet meer. Maar lekker op mijn stoel zitten en melden wel. Op naar een schoon dorp.

8 opmerkingen:

  1. En zo doet ieder zijn ding. Ik zag op een Amsterdamwandeling een flink bord naast een afvalcontainer. Met een foto van een vrouw er op. Zij bleek de (zelf benoemde) bewaakster van de bak te zijn. Ze ruimt op indien mogelijk en belt de gemeente als ze het zelf niet kan. En ze vroeg om de medewerking van haar buurtgenoten. Het zag er supernetjes uit daar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is heel vervelend dat zwerf afval, maar heb je weleens gezien wat voor rotzooi de vogels maken?ze plukken de hele afvalbak leeg.vooral eksters,meeuwen en kraaien hebben er een handje van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben lang geleden gestopt met melden. Want het is niet bij te houden. Hier houden de BOA's een oogje in het zeil en er komt regelmatig een wagentje van het vuilnisophaalbedrijf extra langs omdat het hier altijd raak is. Dat is netjes dat ze dat doen. Maar de boosdoeners worden zo niet opgevoed natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed dat je belde naar de gemeente zeg! En fijn dat ze ook meteen handelden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat goed Oza. Je zult vast een geweldige zeurende oude bejaarde worden šŸ¤£

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb op de afdeling Stadsbeheer in mijn gemeente gewerkt. Daar hadden we het over 'oplettende/betrokken bewoners' en zeker niet over zeurende bejaarden hoor ;) Over hat algemeen zijn gemeenten wel blij met dit soort meldingen, ze zien natuurlijk ook niet alles.

    BeantwoordenVerwijderen