Volgers

Volgers

maandag 30 september 2019

weer thuis



Gisteren eind van de middag kwamen man en hond weer thuis. De eerste "run"van Merle is naar de etensbak. Want tijdens de reisdagen krijgt ze een kleine portie. Daarna werd ik pas begroet. Wat was ze blij. Toen stond ze bij de achterdeur. Om naar de buurvrouw en haar hondje te gaan. De hele roedel was weer bij elkaar.
Als ik haar gedrag nu zie, is ze helemaal niet zo'n vakantiehond. Er wordt een diepe zucht geslaakt, als ze in het stoeltje of in de mand gaat liggen. Echt "oost,west, thuis best.".
Op vakantie liet ze mijn man geen moment uit het oog. Er was nog maar één baasje en die moet je goed in de gaten houden. Mijn zwager, die ook mee was, telde niet mee. Ook nu heeft ze dat gedrag nog. Mijn man ging de auto uitpakken en Merle stond met haar neus tegen het raam geplakt. "Jij gaat toch weg?"leek door dat koppie te gaan.
Het uitlaten is een feest. Alle bekende hondengeuren, Merle rende van het ene bosje naar het andere. Nu nog de klus van "ontbollen". Zoveel klittebolletjes, soms als trossen in de vacht. Ik heb vanochtend  de pijnlijkste er gewoon uitgeknipt. Coupe "Frankrijk".

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk beschreven! Ik leef helemaal mee met de hond. Coupe Frankrijk.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap je hond helemaal! Ik ben ook het liefst gewoon thuis : )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat Hans en Merle weer thuis zijn. Zaterdag zag ik op de computer bij Ad nog foto's voorbij komen van vakanties met Aquila, erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen