Volgers

Volgers

maandag 2 september 2019

lekker



Al een tijdje dacht ik na over een slowcooker. Ik las er over. Ontdekte, dat het minder duur was, dan ik verwachtte. En dan het gemak.
Tot nu toe maakte ik af en toe soep of stoofvlees gewoon op een gaspitje. Maar dan bleef ik altijd in de buurt. Als ik met Merle wandelde, deed ik het gas uit. Bovendien verwarmt zo'n pan behoorlijk de keuken. Met warm weer minder prettig.
Ik ben van plan meer soep te gaan eten. Ons vaste adres voor bio-vlees stopt er mee. Maar schenkels en botten zijn vlakbij in de landwinkel te koop.
Mijn eerste probeersel ligt nu te garen. Een flinke schenkel. Ik ben heel benieuwd, hoe die soep smaakt. Want op de gaspit stond de bouillon minder lang te trekken en af en toe kookte het.
Mocht het van de winter flink koud zijn met de kachel op hoog, dan doe ik weer ouderwets. Pan op de kachel en sudderen maar.

10 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd naar hoe je eerste soepje smaakte en hoeveel tijd je dit kost om te maken op die manier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen alles in de pan doen en 8 uur later er uit halen. Zo'n slowcooker is veilig genoeg om uren zonder toezicht te sudderen.Het smaakte prima.

      Verwijderen
  3. Ik ben enthousiast over mijn aankoop. Eem boekje met recepten is een goed idee. Hoeveel tijd je in de voorbereiding steekt hangt helemaal af van het recept en het aantal ingredienten. Maak een dubbele hoeveelheid en je kunt wat in de diepvries doen. Een slowcooker doet me denken aan een ouderwetse hooikist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je brengt me op een idee. Er staat nog een kleine hooikist op zolder. Kan ik wel gebruiken voor granen of bonen.

      Verwijderen
  4. Vanwege mijn oudste dochter heb ik ook een slowcooker maar die staat in de kelder. Ik moet dat ding toch eens gaan gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'k Zit er over te denken om er een te kopen, laatst stond hij in één van de reclamefolders, maar ja...staat hij dan ergens in een keukenkastje of ga ik hem gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hangt er van af of je nu al vaak gerechten maakt,die gemakkelijker zijn in de slowcooker. Dat was bij mij het geval.

      Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen