Volgers

Volgers

vrijdag 3 april 2020

regels



Voor sommige mensen is het leven niet gemakkelijk met onze regels. Thuiswerken voor ouders en kinderen. Zoveel mogelijk binnenblijven. Boodschappen doen met restricties. Een rij wachtenden op straat voor de apotheek.
Maar het kan nog erger. Vrienden in Frankrijk halen boodschappen met een permit op zak. Gelukkig hebben zij een groot stuk land. Een kennis uit Polen appt net,dat ze nu ook niet meer op het strand en in de parken mogen. Zit je met een hond op een klein flatje. Mijn vriendin in Suriname is blij, dat ze uit haar tuin kan eten. Want de levensmiddelen zijn schaars en haar spaargeld is bij de bank "verdwenen".
Dan kan ik nog naar buiten met Merle. En heb een heerlijke tuin. Vanmiddag een paar 'over de muur"gesprekjes met twee buren. In ganzenpas langs de dijk met een andere hondenmevrouw, gezellig kletsend. Zo voelt dat minder als sociale isolatie.
Ik hoop,dat de dagjesmensen de boel niet gaan verpesten dit weekend.

5 opmerkingen:

  1. Het heeft enorme impact allemaal. Gisteren zag ik dat er in tegenstelling toto eerder meer auto's reden. Ik hoop dat het geen voorbode is voor het weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, fijn als je een tuin hebt en daardoor toch buiten kan zijn zonder je zorgen te hoeven maken of je genoeg afstand houdt. Of dat een ander dat doet.
    En heerlijk voor jou dat je ook nog contact over de tuinmuur hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is en blijft en heftige tijd .Van een paar buren heb ik het telefoon nummer en dan is even bellen ook fijn .Zij kunnen en durven niet meer naar buiten en geen enkel bezoek ,dan is een babbeltje wat we eerst in de supermarkt deden toch wel fijn .Even vragen hoe het gaat met ze .Het valt me op dat de meeste mensen zo beleefd zijn en echt proberen afstand te houden en zelf doe ik natuurlijk ook mijn best .Maar wat mis ik de ''gewone'' tijd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, rare tijd. En als ik dat zo lees bij jou, en op tv zie, over andere landen, dan hebben we het hier nog goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, ik ben blij dat de regels hier niet zo streng zijn als in andere landen. De anderhalve meter afstand, handen wassen en het verbod op samenkomen met grote groepen lijken te werken: de groei neemt af.

    Vooralsnog houden de mensen zich dit weekend goed aan de voorschriften.
    Bij mij in de wijk zaten veel mensen in de zon, op stoeltjes voor het huis. Hier en daar zag je buren een praatje maken via het raam, of rustig in de vensterbank zitten met een boek. Een moeder speelde op straat een balspel met haar dochter. Het leek op wat je je voorstelt van hoe het vroeger ging in de oude volksbuurten; zo'n ouderwets soort gemoedelijkheid. Niemand ging toen op vakantie, hooguit 1x per jaar een dagje naar Scheveningen. In dat opzicht gaan we een beetje terug in de tijd. Maar dan wel met Skype, Facetime, Zoom en Teams.

    BeantwoordenVerwijderen