Volgers

Volgers

zaterdag 24 oktober 2020

accepteren

De dreiging van nieuwe strengere maatregelen zette me aan het denken over Nelson Mandela. Hoe hij en zijn medegevangenen al die jaren mentaal op de been wisten te blijven bij dat strenge gevangenisregiem.Dat het beginnen van een moestuintje en er van uitdelen rust en ontspanning bracht. Als ik aan dat verhaal denk,zijn de huidige beperkingen "kleine jongens". En kan ik leren van die mannen toen op dat eiland.......Ook las ik nog een stuk over wat angst met de gezondheid en met name het immuunsysteem doet. Helaas wordt veel nieuws zó gebracht,dat het veel mensen dagelijks angstig maakt. Ik ken een aantal mensen die niet meer naar nieuwsprogramma's kijken.......Waar ik nog niets over hoorde is, wat verzet,woede en machteloosheid voor invloed heeft op de gezondheid. Ook niet veel goeds. Ik lees facebookgroepen,die vanuit een andere visie over besmetting zich verzetten tegen de regeringsmaatregelen. Er heerst daar zoveel woede en machteloosheid. Misschien wel even slecht voor de mens als de angst...... Waarschijnlijk is het beste maar beslist niet het gemakkelijkste om het leven te accepteren,zoals het nu is. En binnen dat nu te zoeken naar de mooie dingen van het leven. Zoals Mandela zijn tuintje had.

10 opmerkingen:

  1. Dank je...Een optimistisch maar ook zeer realistisch bericht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is dat! Ook ik heb mezelf op nieuwdieet gezet en probeer er het beste van te maken. Interessant wat je vertelt over Mandela. Daar ga ik eens wat meer over lezen. Het relativeert enorm als je leest over mensen die moeten overleven in situaties die veel zwaarder zijn, en toch innerlijke rust en compassie weten te bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, je hebt gelijk, accepteren is de beste houding.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het accepteren dat er nu restricties zijn in het leven lijkt wel op een rouwproces. De boosheid, de ontkenning en dan als laatste stap het accepteren dat het nu eenmaal zo is. Mooi geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is niet anders op het moment, we leven er naar maar ik vind het doodvermoeiend constant op anderen te moeten letten die zelf niet opletten

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is niet alleen het beste, het is (wat mij betreft) ook de enige mogelijkheid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoe sneller je het accepteert, hoe sneller dat de reden (het virus) voor de beperkingen uitgeschakeld wordt en dat we terug kunnen naar een leven met minder beperkingen.
    En de beperkingen moeten niet te snel worden losgelaten, anders kunnen we weer opnieuw beginnen zoals het nu is het geval is.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sorry, stond schrijffoutje in mijn vorige reactie. Maar Je laten leiden door angst en/of woede maakt je extra kwetsbaar. Ik ga met je mee in de gedachte dat het beter is je te laten leiden door de kracht van positiviteit. De keuze ligt bij jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen