Volgers

Volgers

maandag 12 juli 2021

zomer.

De zomer snelt voorbij.Gelukkig niet te veel hete dagen. Dan kun je aktiever zijn. De tuinmevrouw kwam helpen. We kletsen heel wat af. Zij is heel precies en dat accepteer ik maar. Een opmerking van mij "Joh laat maar,het is goed zo"kan haar niet stoppen.Maar ik ben blij met haar hulp. Meestal wil ze amper koffiedrinken,laat staan iets meenemen. Maar nu aten we 's avonds samen. Echt leuk,ik houd er van zo'n onverwachte mee-eter.......Verder kabbelen de dagen voorbij. Merle wordt merkbaar oud. Kon ik altijd rustig in de tuin zitten,als er een pakje kwam,nu moet ik binnen zijn. Ze hoort/reageert niet meer op de bel.De laatste week eet ze ook haar bak met brokken niet meer leeg. Vanochtend kocht ik hondenvlees.Een beetje brokken met wat vlees,dat gaat er nog wel in.Al een paar maanden ligt ze niet meer in "haar stoeltje"Ik heb het kleedje weggehaald er er weer een "alleen-mensen-stoel"van gemaakt.Maar met haar trouwe vriendjes van de dijk speelt ze nog wel een korte tijd. Het is bijna alsof ik in een spiegel kijk,want ook ik word oud....... Dit weekend vierde iemand haar verjaardag weer. Toch blijf ik dan voorzichtig. Ging koffiedrinken op een moment,dat er maar twee andere mensen waren. Nee,grote groepen,dat hoeft niet meer van me. Nu was ik daar nooit een fan van.Het verbaast me,hoe voorzichtig zijn een normaal onderdeel van het leven geworden is.

5 opmerkingen:

  1. Toch wel heerlijk, zo'n tuinmevrouw! Ach, die Merle. En groepen... het hoeft voor mij ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar de rust en het niet meer hoeven van grote groepen. Maar toch lastig voor zover het ouder worden van Merle betreft he. En zo n tuinvrouw als jij hebt, zo n hulp heb ik ach laat maar het wordt allemaal perfect gedaan. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij drien zijn ook oud, Hera slaapt steeds meer en met speeltje van de dijk gooien houden we het op een keer. Ze is te fanatiek en blijft rennen. Maar met wandelen trekt zo nog wel steeds een sprintje zonder echte reden gewoon omdat ze het leuk vindt kennelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze klinkt als een harde werker zeg! Dat is ook wel weer fijn. Ik ben ook erg blij dat het niet tropisch warm is, en gewoon leefbaar buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Merle haar oude dag, net als bij Mijntje, haar maar geven wat ze nodig heeft.

    BeantwoordenVerwijderen