Volgers

Volgers

woensdag 18 oktober 2023

muntgeld

Bijna altijd betaal ik contant. Ik ging naar de molen met een los tientje in mijn zak. Een zakje kattenbrokjes kopen."Kunt u pinnen,we hebben bijna geen los geld?"vroeg de mevrouw van de molen. Helaas ik had geen pinpas bij me. Alle losse munten werden bijeengeschraapt om me wisselgeld te geven.........Eenmaal thuis vond ik dat toch wel vervelend voor die mensen. Ik vulde uit mijn muntenpotje het wisselgeld weer aan tot een tienje en ging terug(het is vlak bij).'Alstublieft,geef mij mijn tientje maar"zei ik. De dames moesten lachen,maar waren toch blij met het geld. Wat jammer,dat er zo weinig contant betaald wordt. En het de winkeliers lastig en duur gemaakt wordt om voldoende muntgeld in de kassa te hebben.

6 opmerkingen:

  1. Ja, het is een rare tijd en veel klopt er niet... vandaag heb ik ook maar weer eens contant betaald, kreeg een ongelukkig handje klein geld terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pin meestal. Maar ik heb wel altijd los geld bij me. En dat vergeet ik dan. Moet het nu maar eerst eens gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat aardig van je om zo mee te denken met die mensen! Ik weet zeker dat ze dat enorm waarderen. Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk contant te betalen (omdat ik niet wil dat contant geld helemaal verdwijnt), maar eerlijk gezegd betaal ik ook regelmatig met mijn pinpas, want dat is toch wel gemakkelijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik houd van contant geld, vind het zoveel echter...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat superlief van je Izerina dat je hun het muntgeld terug ging brengen. Contant geld is inderdaad steeds zeldzamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik las ook op fb hoe duur het is als 50 euro rondgaat vua pin. Iedere keer kost het geld en blijft er geen waarde meer over van dat geld. En de banken maar lachen.
    Helaas kust het onderscheiden van het fysieke geld me te veel moeite en is zelfs ondoenlijk. Zoals net al die munten🥸

    BeantwoordenVerwijderen