Volgers

Volgers

zondag 9 juni 2024

energie

Nu lees ik een boek o.a. over krachtplekken. Waar later kerken op gebouwd zijn. In Frankrijk,waar we jaren op vakantie waren,is ook zo'n plekje. Een geneeskrachtige bron.De eerste keer,dat we er naar toe wandelden was bijzonder. De bomen vormden een hoog gewelf. Op de bodem van de kom ontsprong de bron en vormde een kleine poel.Er hing een bijna gewijde sfeer,prettig om er te zijn. Heel vreemd,de hond uit die tijd,durfde niet verder te komen.Ze bleef aan de rand van het natuurlijk gevormde gewelf staan. Ik heb haar echt moeten roepen. Alsof ze zich bewust was,dat het daar anders aanvoelde. De laatste Merle niet. Die denderde naar beneden en dronk uit het beekje,wat daar ontsprong.........Een andere campinggast kampte met gezondheidsproblemen. Hij nam een bad in het kleine bassin van de bron. Helaas het was alleen verfrissend,maar hielp niet tegen zijn klachten. Het was zo'n fijne plek,dat we elke vakantie zeiden "laten we een keer naar de bron wandelen".

5 opmerkingen:

  1. Laatst een docu gezien over die krachtplekken en andere bijzondere dingen...Tja, mijn zoon vindt dit al snel allemaal onzin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik las pas dat krachtplekken toegang kunnen bieden tot andere dimensies, een soort poorten kunnen zijn. Wow, zo interessant! Als jij die sfeer voelt als 'gewijd', dan mag je ervan uitgaan dat dat ook zo is. En zeker genezend denk ik, misschien niet in de zin dat opeens al je kwalen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn, maar toch..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt als een bijzondere plek Izerina. Heel rustgevend ook als ik het zo lees.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sjonge jonge wat en ik lang niet hier bij je op bezoek geweest

    BeantwoordenVerwijderen