Volgers

Volgers

zondag 30 juni 2024

wandelen

Vanochtend las ik in een nieuwsbrief iets,wat ik al lang vermoedde en ook ervaar. Dat bij lage rugpijn kleine eindjes lopen goed helpen. Geen uren en kilometers,maar gewoon een "ommetje".Vroeger deed ik dat met de ouder wordende hond. Sinds 3 jr gewoon mijn wandelingetje. Kom ik mensen tegen,die denken,dat ik de hond mis,dan noem ik het mijn "rugrondje te vervanging van paracetamol"......Elke ochtend loop ik dezelfde weg. Langs mooie tuintjes,een groene dijk met bomen ,schapen de nu oudere lammeren. Het lijkt saai,maar ik zie elke dag weer iets anders.Bovendien kom ik regelmatig bekenden tegen en maken we een praatje. Even hond aaien,brokje geven en ieder gaat haar weg...... Zonet kwam ik terug van mijn middagwandelingetje. Ondanks de gerustelling in het artikel over "kleine"wandelingetjes,hoop ik toch ze langzamerhand te verlengen. Net als toen de hond nog jong was en ik ook.

5 opmerkingen:


  1. Goed streven. Ik loop trouwens ook vaak dezelfde weg. En soms denk ik van tevoren niet weer hetzelfde hè. Maar als ik dan eenmaal loop is het nooit hetzelfde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad; goed streven. Je bent buiten en je beweegt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk Izerina, elke dag wandelen was mijn enige goede voornemen voor dit jaar. Het lukt me niet altijd maar het is zo fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat jij dat doet! Ik probeer het ook zoveel mogelijk: elke dag een stukje wandelen. In het bos, heerlijk ontspannend. Misschien is het wel de combinatie van beweging en ontspanning die goed is voor je rug.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi dat je die wandeling gewoon bent blijven maken en dat je er genoegen aan beleeft Izerina. Je brengt mij op het idee dat ik ook wel weer 's middags even zou kunnen wandelen wat ik vroeger met Trixie deed.

    BeantwoordenVerwijderen